Maü Rektörü Ağırakça, Üniversitede Yapılan Çalışmaları Anlattı - Son Dakika
Yerel

Maü Rektörü Ağırakça, Üniversitede Yapılan Çalışmaları Anlattı

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Vekil Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, büyük bir azim, kucaklayıcı anlayış ve görev bilinciyle çok ciddi çalışmalar ortaya koyduklarını söyledi.

17.02.2015 17:00

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Vekil Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, büyük bir azim, kucaklayıcı anlayış ve görev bilinciyle çok ciddi çalışmalar ortaya koyduklarını söyledi.

Ağırakça, MAÜ Sosyal Tesis ve Uygulama Oteli'nde basın mensupları ile bir araya gelerek son iki ayda gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı.

MAÜ'nün adını en iyi şekilde duyurmak ve geleceğin üniversitelerine yakışır şekilde bağımsız ve tarafsız bir bilim merkezi haline getirmek istediklerini belirten Ağırakça " Büyük bir azim kucaklayıcı anlayış ve görev bilinciyle çok ciddi çalışmalar ortaya koyduk." dedi.

Ağırakça, her düzeydeki araştırmacı ve öğrencilerin araştırma yapabilecekleri yurtiçi ve yurtdışından gelecek araştırmacılara çalışma imkanı sağlayan yüksek standartlara ve kaliteye sahip çalışma olanaklarının teminini hedefleyen bölgenin en kapsamlı  Kütüphane Binası'projesi ihalesinin onayının Kalkınma Bakanlığı'ndan tamamlanarak Mart ayında gerçekleştirilmesinin sağlandığını kaydetti.

Çeşitli eğitim hizmetlerinde bulunmak ve aynı zamanda vatandaşların sosyal ve moral ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 12 otel odası ve 1 restauranttan oluşan Mardin Artuklu Üniversitesi Uygulama Oteli ve Sosyal Tesisi'ni de hayata geçirdiklerini belirten ağırakça şunları söyledi:

"Üniversite yerleşkesinde yer alan ve 600 metre uzunluğundaki geçici bağlantı yolunda değişik nedenlerle ulaşımı zorlaştıran çukurların kapatılarak servis yolun asfaltlanması yapıldı. Üniversite öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılamak için Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından inşaatı tamamlanan yurt binası ile Üniversitemizi birbirine bağlayacak olan yolun yapım çalışması ve bu kapsamda bin 264 metrelik 5'er metre genişliğinde çifter şeritli beton asfalt yol inşaat çalışmasına başlandı. Bölge halkının ve Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin her türlü spor faaliyetlerini yapabilecekleri çevre tanzimi ile birlikte 15 bin 600 metrekarelik alana inşa edilecek yarı olimpik yüzme havuzu ihalesi gerçekleştirildi. Toplam 10 bin 600 metrekarelik alan üzerinde kurulacak ve etrafında 10 bin metrekarelik peyzaj alanının yer aldığı merkezi yemekhane ve kafeterya inşaatı yapım işi için hazırlanan projenin karakteristiği Kalkınma Bakanlığı'ndan onaylattırılarak ihalenin Mart ayı içerisinde yapılması için gerekli tüm hazırlıklar tamamlandı."

MAÜ Kampüsün de yer alan fakültelerin peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları büyük bir hızla devam ettiğini ifade eden Ağırakça, şöyle devam etti:

"İnşaat alanı bin 900 metrekare üzerinde Otomasyon ve Pano Odalarından oluşan ısı merkezinin  yüzde 90'lık bölümü tamamlandı. Üniversite bünyesinde gerçekleştirilen bütün ihalelerin büyük bir şeffaflık içinde yapılması için gereken bütün somut adımların atılarak bunun kamuoyuna duyurulması sağlandı. Farklı şekillerde mağduriyete maruz kalan idari ve akademik personelimizin görev iadeleri yapılarak mağduriyetleri önlendi."

Ağırakça, Ömerli, Savur ve Dargeçit İlçelerinde yeni eğitim programlarının açılmasını sağladıklarını belirtti.

Hayati öneme sahip harcamalar için yedek ödeneğin çıkarılmasını sağladıklarını dile getiren Ağırakça, "Hükümetin en üst düzey kurum ve kuruluşlarıyla etkin temaslarda bulunularak üniversitenin ve personelin maaş, yakıt gibi hayati harcamalarının sekteye uğramamasını sağlamak amacıyla 1,5 milyonluk yedek ödeneğin çıkartılası sağlandı. Öğrencilerin uzun zamandır süren yemekhane sorunlarının çözümünde faal kriterler oluşturularak öğrencilerimizi memnun eden yemek sistemi getirildi" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Maü Rektörü Ağırakça, Üniversitede Yapılan Çalışmaları Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement