Mayın Mağduru Öner Avrupa Şampiyonu Oldu - Son Dakika
Güncel

Mayın Mağduru Öner Avrupa Şampiyonu Oldu

Mayın Mağduru Öner Avrupa Şampiyonu Oldu

Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) 3. Sınıfta okuyan 19 yaşındaki M. Nesim Öner, Paralimpik Atletizm dalında Avrupa şampiyonu oldu.

18.09.2014 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2004 yılında Diyarbakır'ın Kulp ilçesine Bağlı Uzunova köyünde koyun otlatırken patlamamış bomba ile oynaması ve bombanın ateş alması sonucu bir kolunu ve gözlerini kaybeden Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) 3. Sınıfta okuyan 19 yaşındaki M. Nesim Öner, Paralimpik Atletizm dalında Avrupa şampiyonu oldu

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün'ü Ziyaret eden Öner'e, Eyigün çeşitli hediyeler vererek kendisini başarılarından dolayı tebrik etti. Burada Eyigün'e durumunu anlatan Öner, Mayının patlaması sonrası yaklaşık iki yıl evden çıkmadığını ifade ederek, kendisini hayata döndüren şeyin spor olduğunu söyledi. Dışarı çıkmaya ve insanlarla konuşmaya utandığını aktaran Öner, "Daha sonra bunun böyle yürümeyeceğini ve hayatın her şeye rağmen devam ettiğini anladım. Okula gitmeye karar verdim ancak gözlerim hasar gördüğünden Diyarbakır merkezde bulunan görme engelliler okuluna kaydımı yaptılar. Ortaokulu orada okuduktan sonra gözlerimde iyileşme olması nedeni ile liseyi normal lisede okumaya başladım. Burada benim hızımı keşfeden Antrenörüm Muhittin Gökçe beni çalıştırmaya başladı. O günden beri spor ile uğraşıyorum" dedi.

2 Yılda 4 Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu

Çalıştırıcısı ile sıkı bir çalışma içerisine girdiklerini kaydeden Öner, 2012 yılından 2014 yılına kadar 1 adet Dünya 3.lüğü, 1 adet Avrupa Şampiyonluğu, Bir adet Avrupa 3.lüğü ve 1 adet de Olimpiyat 6.lığı kazandığını ifade etti.

Azmin Önünde Engeller Duramaz

İnsanın azmettikten sonra önünde herhangi bir engelin duramayacağını aktaran Öner, "Benim durumumda olan insanlara şunu söylemek istiyorum: İnsan istedikten sonra bedenindeki eksiklikler onun için bir engel teşkil edemez. Umutsuzluğa kapılıp hayata küsmektense ben spora sarılıp hayata tutundum. Normal insanların alamayacağı başarılar elde ettim. Spor ve sanat dallarında kendinizi gösterebilirsiniz. Bu sayede hem hayata tutunmuş olur hem de hayatınızı idame etmek için gerekli maddi kaynakları başkasına muhtaç olmadan siz kazanmış olursunuz" diye konuştu.

Bu başarıların kendisini tatmin etmediğini belirten Öner, bundan sonraki hedefinin Olimpiyat ve Dünya Şampiyonluğu olduğunu söyledi. Öner ayrıca Dicle Üniversitesi'nin elinde bulunan bütün imkanları kendisi için seferber ettiğini aktararak bundan dolayı Üniversite yönetimine teşekkür ettiğini, bunun yanında Galatasaray Spor Kulübü'nün kendisine sponsor olduğunu ve bütün masraflarını karşıladığını belirterek, Galatasaray spor yönetimine teşekkür ettiğini söyledi.

Diyarbakırlı İşadamları ve Kamu Kurumları Bize Destek Olmalı

M. Nesim Önerin Çalıştırıcısı Muhittin Gökçe ise, bu tür başarıların arkasında ciddi bir parasal kaynak gerektiğini aktararak, Galatasaray Spor Kulübü'nün desteği ve sponsorluğu olmadan bu başarıların olmayacağını söyledi. Yarışmalar sırasında Galatasaray yönetiminden Ünal Aysal ve Adnan Öztürk'ün kendilerini defalarca telefon ile arayıp moral verdiğini aktaran Gökçe, bu desteği Diyarbakırlı işadamlarından ve kamu kurumlarından göremediklerini kaydetti. Diyarbakır'da bulunan bir kamu kurumuna destek için gittiklerinde kurumun müdürünün oyuncunun yaşlandığını ve gidip evde oturmasını söylediğini iddia eden Gökçe, onun bu sözünden sonra sporcusunun Avrupa ve dünya 3.lüğü ile 1 Avrupa şampiyonluğu kazandığını söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Mayın Mağduru Öner Avrupa Şampiyonu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement