Mazlumder'den Gazze Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Güncel

Mazlumder'den Gazze Fotoğraf Sergisi

MAZLUMDER Kayseri Şubesi, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'ye duyarlılığın ve yardımların artırılması amacıyla fotoğraf sergisi açtı.

17.09.2014 14:08  Güncelleme: 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Kayseri Şubesi, İsrail'in 51 gün süren saldırılarına maruz kalan Gazze'ye duyarlılığın ve yardımların artırılması için fotoğraf sergisi açtı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Meydan Parkı önünde açılan 30 fotoğraftan oluşan sergide İsrail'in geçen 7 Temmuz'da Gazze'ye yönelik başlattığı 51 gün süren saldırılar gözler önüne seriliyor.

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazzelilerin yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Gazzelilere yardım için dünya kamuoyunun harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Taş, şunları kaydetti:

"7 Temmuz'da başlayan ve 51 gün devam eden İsrail'in Gazze saldırısında 11 bin insan yaralandı, 2 bin 100'ün üzerinde kişi öldü. Çok sayıda insan da mağdur oldu. Evler, okullar, hastaneler, ibadethaneler yıkıldı. Dünyanın gözü önünde hayat felç oldu. Bir anlaşma yapıldı, diliyoruz ki bu anlaşma devam etsin. Ancak Gazze'de hayat durdu. İnsanların Gazze'de suya, yemeğe, okula, ibadethaneye ve sağlık hizmetlerine ihtiyacı var. Gönül istiyor ki, Gazze'ye uygulanan ablukalar bir an önce kaldırılsın. Biz MAZLUMDER olarak 51 gün devam saldırılardan vatandaşların haberi olması için fotoğraf sergisi açmaya karar verdik. Fotoğraflar İsrail saldırıları sırasında ve saldırılar sonrasındaki Gazze'yi anlatıyor."

Sergi, 21 Eylül pazar akşamına kadar görülebilecek. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mazlumder'den Gazze Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement