Meb, Boston'da Yara Sardı - Son Dakika
Spor

Meb, Boston'da Yara Sardı

Meb, Boston\'da Yara Sardı

Geçen sene yaşanan bombalama olayıyla sarsılan Boston Maratonu’nda bu yıl ABD’li atlet Meb Keflezighi zirveye çıktı.

23.04.2014 11:02

Boston Maratonu'nda patlama

Dünya'nın sayılı maratonları arasında yer alan Boston Maratonu'nda erkekler mücadelesinde tam 31 yıl sonra bir ABD'li kürsünün en üst basamağına çıktı.

42 km 195 metrelik mücadeleyi 2 saat 8 dakika ve 37 saniyede tamamlayan MEB Keflezighi, iki Kenyalı Wilson Chebet ve Frankline Chepkwony'nin önünde finiş çizgisine ilk ulaşan isim oldu.

Elinde Amerika bayrağı bulunan çok sayıda insan yarışı takip ederken özellikle Keflezighi'nin yarışı tamamlamak üzere olduğu bölümlerde tezahüratlar yükseldi.

Boston halkı için elinden gelen her şeyi yaptığını söyleyen ve bunu en iyi derecesini 31 saniye geliştirerek yapan Eritre asıllı ABD'li atlet, "Geçen sene yaşananların ardından ekstra motive olarak buraya geldim. Boston Red Sox Dünya Serisini kazandığında kendi kendime 'Ben de Boston için bunu başarmak istiyorum' dedim. Bu bir Amerikan vatandaşı için en anlamlı gün." ifadelerini kullandı.

1983'te Greg Meyer'in zaferinden bu yana hiçbir ABD'linin kazanamadığı Boston Maratonu'nda geçen seneki saldırıda üç kişi ölmüş ve 264 kişi yaralanmıştı.

Kadınlarda Jeptoo'dan üçüncü şampiyonluk

Kadınlarda ise zirveye çıkan isim Kenyalı atlet Rita Jeptoo oldu.

Zorlu yarışı iki saat 18 dakika 57 saniyede tamamlayan Jeptoo, parkur rekorunun sahibi oldu. 2006 ve 2013'ten sonra üçüncü kez Boston'da şampiyonluk kazanan 33 yaşındaki atlet, Paula Radliffe, Liliya Şobukhova, Mary Keitany ve Catherine Ndereba'nın ardından tüm zamanların en hızlı beşinci derecesine imza attı.

Etiyopyalı atletler Buzunesh Deba ve Mare Dibaba da Jeptoo'yu takip eden isimler oldu.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Meb, Boston'da Yara Sardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement