MEB'in Tekli Eğitime Geçme Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

MEB'in Tekli Eğitime Geçme Çalışmaları

MEB\'in Tekli Eğitime Geçme Çalışmaları

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman, kentte yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi aldı.

24.02.2017 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman, kentte yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı tarafından karşılanan Duman, ilçe milli eğitim müdürlerinin de katıldığı bir toplantı yaptı.

Duman, burada yaptığı konuşmada, okul öncesi ve ilköğretimde yüzde yüz, orta-genel ve mesleki eğitimde yüzde 90 okullaşma, tüm eğitim öğretim tesislerinde tekli öğretime geçmeyi ve derslik başına 24 öğrenci düşmesini hedeflediklerini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Elmalı da kentte yapımı devam eden ve yapımı planlanan yatırımlar hakkında sunum yaptı.

Kayseri'nin her geçen gün göç alan bir kent olduğunu belirten Elmalı, şunları kaydetti:

"İlimizde arsa problemi var. Sayın Başbakanımızın 2019 yılında tekli eğitime geçme talimatı üzerine kentimizde çalışmalara başlandı. Anaokulu konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. İlimizde mevcut derslik sayısı 2 bin 152, 2017 yılında bitirilmesi düşünülen derslik sayısı 256, 2018 yılında bitirilmesi planlanan derslik sayısı 112, ihtiyaç duyulan derslik sayısı ise bin 36 olup okul ihtiyacı da 34'tür. Özellikle Kocasinan, Melikgazi ve Talas ilçelerinde derslik ihtiyacımız var. Bu konuda belediye başkanlarımızla yaptığımız görüşmelerde hep desteklerini görmekteyiz. İnşallah Valimizin, belediye başkanlarımızın ve hayırseverlerimizin desteğiyle 2019 yılında tekli eğitime geçeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MEB'in Tekli Eğitime Geçme Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement