Medya Mensuplarına "Engelli Dostu" Belgesi - Son Dakika
Yerel

Medya Mensuplarına "Engelli Dostu" Belgesi

Beşiktaş Belediyesi tarafından engellilerin sorunlarını kamuoyunda işleyen medya mensuplarına ‘Engelli Dostları’ belgesi verildi.

21.05.2015 00:04

Beşiktaş Belediyesi tarafından engellilerin sorunlarını kamuoyunda işleyen medya mensuplarına 'Engelli Dostları' belgesi verildi.

Beşiktaş Belediyesinin Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği 'Engelli Dostları' buluşması Suada'da gerçekleştirildi. Geceye Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar'ın yanı sıra çok sayıda gazeteci ile engelli vatandaşlar ve ailleleri katıldı.

"ENGELLİLER ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLUYOR"

Engellilere yönelik yapılacak düzenlemelerde yine engellilerin rol aldığını dile getiren Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, "Engelsiz Beşiktaş için erişilebirlir adına attığımız ilk adımda Fen İşleri Müdürlüğü'müz sokaklarımızın kentsel düzenlemelerini engelli vatandaşlarımızın oluşturduğu bir komisyonla birlikte belirliyor. Yani her engelli temsilcisi, çözüm sürecinin bir parçası haline getiriliyor" şeklinde konuştu.

250 SOKAĞIN ENGELSİZ HALE GETİRİLMESİ AMAÇLANIYOR

Engelliler için mahalleler de önemli düzenlemeler yaptıklarını belirten Murat Hazinedar, "Plan Proje, Fen İşleri ve İmar Müdürlüklerimizin yaptığı ortak çalışmayla 23 mahalle ve 250 sokağı görme, işitme ve bedensel engelliler için engelsiz hale getirmek hedefindeyiz. Bunu bir yıl içinde hayata geçireceğimizi düşünmeyin. Bunu önümüzdeki 4 gün içinde gerçekleştireceğiz. Engelliler için Beşiktaş'taki engelleri ortadan kaldırırken işe kendi belediyemizden başladık Levent'teki başkanlık binamızda göreve başlar başlamaz engelliler için düzenlemeler yaptık" dedi.

Gecenin sonunda haberleriyle engelli dünyasına katkı sağlayan Engelli Dostu medya mensuplarına Engelli Dostu belgesi sunuldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Medya Mensuplarına 'Engelli Dostu' Belgesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement