Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 78. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 78. Yıl Dönümü

Ersoy, Sultangazi'de düzenlenen törenle anıldı.

27.12.2014 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultangazi Belediyesi, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u, ölümünün 78. yılında düzenlenen etkinlikle andı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Nikah ve Düğün Sarayı'ndaki etkinliğe Belediye Başkanı Cahit Altunay, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Altunay, tarihe adını yazdıran önemli şahsiyetleri anmayı sürdürdüklerini belirtti. Mehmet Akif Ersoy'u, "Türk ulusunun milli ve manevi hislerini, Türkçe'nin billur süzgecinden geçirerek aziz milletiyle paylaşan bir üstat" olarak tanımlayan Altunay, Mehmet Akif'i ve bu topraklara kalemi, ruhu, yaşantısıyla iz bırakan bütün ustaları önemsediklerini vurguladı.

Altunay, "Topluma eserleriyle ışık tutan tüm büyüklerimizi anmanın toplumumuz için bir gereklilik, bizler için bir sorumluluk olduğunun kabulündeyiz. Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, mücadele ateşiyle yoğrulmuş kişiliği ve eserleri dün olduğu gibi bugün de milletimize esin kaynağı olmuştur. Zira vefatının üzerinden yıllar geçmesine rağmen, yüreğimizin en müstesna köşesinde yerini almış, bundan sonra da almaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Tarihçi Mehmet Çelik de Mehmet Akif'in hayatını ve mücadelelerini aktardı. Şairi, 7'den 77'ye herkesin İstiklal Marşı şiiriyle tanıdığını anlatan Çelik, " Çanakkale, Bülbül ve Safahat da edebiyatçılar tarafından bilinen şiirleridir. Aruz veznini en iyi kullanan şairdir" değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Akif'in bir düşünce ve ideal adamı olduğunu vurgulayan Çelik, şunları aktardı:

"Mehmet Akif'in şairliği onun sıfatlarından sadece biridir. Şairliği bir meslek olarak seçmedi. Çok iyi konuşurdu ve çok iyi nesirler yazardı. Düşünce ve ideallerini daha tesirli hale getirmek için şiirler yazdı; ideallerini sanat dalının düsturlarına mahkum etmedi. Yaşadığı coğrafyayı ve dünyayı çok iyi tanıyan tam bir entelektüeldi."

Programda daha sonra yazar-şair Serdar Tuncer, Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini okudu. Etkinlikte, şairin şiirlerinden bestelenen eserler de seslendirildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 78. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement