Mehmet Öğütcüoğlunun Turizm Değerlendirmesi - Son Dakika
Advertorial

Mehmet Öğütcüoğlunun Turizm Değerlendirmesi

2017'nin ilk 10 ayında 29 milyonu aşkın turist Türkiye'yi ziyaret etti. Bu durum turist sayısına bir önceki senenin ilk 10 ayına göre yüzde 28 oranında artış olduğunu göstermekte. Mirza Group Türkiye'nin turizm istatistiklerini incelediği bir araştırma gerçekleştirdi.

07.06.2018 15:11
İlandır

Turizm konusu yıl içinde 256 bin 96 habere konu olurken, Mirza Group'un Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan aldığı verilere göre turizmdeki en büyük hareketlilik Antalya ilinde yaşandı. 2017 yılında en çok turist ağırlayan şehirlerin sıralaması şu şekilde oldu: Yılın ilk 10 ayında Antalya 9 milyon 255 bin turist ağırladı, ikinci sıradaki İstanbul 9 milyon 8 bin ve üçüncü sıradaki Edirne 2 milyon 703 bin turist ağırladı. En çok turist ağırlayan şehirler olan Antalya, İstanbul ve Edirne aynı zamanda turist artışının bir önceki senenin ilk 10 ayına göre en çok görüldüğü şehirler de oldu. Mirza Group'tan Mehmet Öğütcüoğlu'na göre; 2018 yılı ise bu rakamların üstüne çıkacak gibi gözüküyor. Şimdiden 2017 yılının ilk 10 ayına yakın turist geldiği ve rezervasyonların şimdiden ful olduğuna dair bilgiler bunun en büyük işareti.

Mirza Group'tan Mehmet Öğütcüoğlu'ndan bizler için ayrı ayrı kış ve yaz turizmini değerlendirmesini istedik. Ona göre kış turizmi kayak sporunu merkeze alan ve buna uygun alanlara yapılan seyahatleri, konaklamaları ve diğer hizmetleri bütünsel olarak içeren bir turizm çeşididir. Kış turizmi kayak yapılmasına uygun alanların zorunluğu tutulduğu bir tür olduğu etki alanı sınırlıdır.

Bu kış turizminin gelişmesi için kayak sporunu yapmaya uygun karın varlığı çok önemlidir. Kar yağdığı yerde ne kadar uzun süre kalıyorsa kayak yapılabilme süresi o kadar artar. Ülkemizde ağırlıklı olarak yaz turizmine yönelik tatiller yapılsa da son yıllarda kış turizmine yönelik talepler oldukça artmıştır. Dolayısıyla kış turizmine uygun bölgelere yatırım yapmak ülke ekonomimize büyük katkı sağlayacaktır. Özellikle İsviçre ve Avusturya'nın Alp dağlarında yarattıkları turizm olanakları ve bu sayede ülke ekonomisine yaptıkları katkı bunun en büyük kanıtıdır.

''Önümüzde bulunan ve havaların ısınmasıyla yavaş yavaş başlayan yaz turizmi umarız bizler ve turizm sektöründe çalışan herkes için istedikleri gibi geçer. Bu yılın erken verilerine baktığımızda iç açıcı ve ekonomik anlamda güzel bir tablo ile karşı karşıyayız. Ülkemizde yapılan uluslararası kültür ve spor faaliyetlerinin meyvesini topluyoruz diyebiliriz. Şu anki erken rezervasyon verileri ve gelen misafir verileri ülkemizde planlanan ve yapılan organizasyonların ülke tanıtımıza katkısı bizleri memnun etmektedir.'' dedi. Mirza Group adına açıklamalarına devam eden Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öğütcüoğlu '' 3 tarafı denizler ile kaplı bir ülkeyiz buda bize daha çok plaj ve daha çok turizm sanayisi için alanlara sahibiz. Antalya, Mersin, Muğla gibi hem tarihi hem de kültürel cazibe merkezlerimiz var. Yerli ve yabancı turisti memnun etmek sektörümüz için en önemli önceliğimiz gelen misafirleri memnun etmek olmalı insanlar memnun olduğunda doğal olarak sizlerde para kazanmaya başlıyorsunuz. Ayrıca turizm sektöründe olmazsa olmazımız kalifiye eleman yetiştireceğimiz kalifiye elemanlar sayesinde ülkedeki işsiz nüfusun azalmasını sağlayabilir ve yeni istihdam alanları oluşturabiliriz. Yaz ayarında Akdeniz ve ege de bulunan cazibe merkezlerimize çok iş düşmektedir. Turizmci arkadaşlar unutmamalıdır ki turizme hizmet ülkeye hizmettir.'' diyerek sözlerini noktaladı.

Son Dakika Advertorial Mehmet Öğütcüoğlunun Turizm Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement