Mehmetçik "Melek Nine"Nin Kanatları Oldu - Son Dakika
Yerel

Mehmetçik "Melek Nine"Nin Kanatları Oldu

Ordu'nun Ulubey ilçesinde derme çatma bir evde yalnız yaşayan alzaymır hastası 105 yaşındaki Melek Mert, komşularının haber vermesi üzerine evine gelen jandarma eşliğinde huzurevine yerleştirildi.

03.03.2015 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAYATİ AKÇAY - Ordu'nun Ulubey ilçesinde derme çatma bir evde yalnız yaşayan alzaymır hastası 105 yaşındaki Melek Mert, komşularının haber vermesi üzerine evine gelen jandarma eşliğinde huzurevine yerleştirildi.

Başçardak Mahallesi'nde eşi yaklaşık 10 yıl önce öldükten sonra ahşap evde tek başına yaşamaya başlayan Melek Mert'in durumu, komşuları tarafından Ulubey Jandarma Komutanlığına bildirildi.

Bunun üzerine jandarma ekipleri, ilgili kurumlarla görüştükten sonra ambulans eşliğinde yaşlı kadının evine gitti. Burada sağlık ekiplerince kontrolden geçirilen Melek Mert, daha sonra jandarma erlerinin yardımıyla ambulansa kadar taşındı.

Ardından Ulubey Devlet Hastanesine götürülen Melek Mert, burada tetkiklerinin tamamlanmasından bir süre sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Ahmet Cemal Mağden Huzurevi'ne yerleştirildi.

Melek Mert'in 8 çocuk annesi olduğu ve erkek çocuklarının il dışında kaldığı, kız çocuklarının ise Ordu'nun Altınordu ilçesinde yaşadıkları öğrenildi.

"Artık emin ellerde"

Ulubey Kaymakamı Emrullah Temizkan, AA muhabirine, "Melek ninemiz bundan sonraki yaşamını devletimizin şefkatli kollarının altında sürdürecek" dedi.

Sosyal devletin gereği olarak bu tür vakalara en hızlı şekilde müdahale ettiklerini vurgulayan Temizkan, Mert'in artık emin ellerde olduğunu söyledi.

Melek Mert'in zor şartlarda yaşadığını öğrendiklerinde hemen çalışma başlattıklarını anlatan Temizkan, "Kendisi bundan sonra daha temiz bir yerde yaşamını sürdürecek. Gıda ihtiyaçları ve sıcak yemeği ise uygun bir ortamda karşılanacak. Kendisiyle uzman ekiplerimiz ilgilenecek" diye konuştu.

Temizkan, Melek Mert ile yakından ilgilenen ve ona her konuda yardımcı olan askerlere teşekkür etti.

Komşuları ilgileniyordu

Başçardak Mahallesi Muhtarı Ali Mert ise "Melek nine"nin bakıma muhtaç olduğunu, bu nedenle komşularının onunla sürekli ilgilendiğini söyledi.

Yaşlılık maaşı alan Melek Mert'in kaldığı evin yaşam için hiç uygun olmadığını dile getiren Ali Mert, "Evinde eşya yoktu. Durumu çok kötüydü. Sobası zaman zaman yanmıyor ve özellikle geceleri çok üşüyordu. Bu durumuna daha fazla dayanamadık ve konuyu jandarma ekiplerine bildirdik. Onlar da Melek ninemizi sahiplenerek bu ortamdan kurtardı. Artık biz de huzurluyuz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mehmetçik 'Melek Nine'Nin Kanatları Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement