Melek Yüzlerden Özel Gösteri - Son Dakika
Güncel

Melek Yüzlerden Özel Gösteri

Melek Yüzlerden Özel Gösteri

Samsunlu down sendromlular, “21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü” etkinlikleri kapsamında renkli gösteriler yaparken, farkındalık oluşturmak için de gökyüzüne balon uçurdular.

21.03.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsunlu down sendromlular, "21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü" etkinlikleri kapsamında renkli gösteriler yaparken, farkındalık oluşturmak için de gökyüzüne balon uçurdular.

21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü nedeniyle Altın Meşe Park'ta Samsun Down Sendromlular Derneği tarafından bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Meryem Gezer Sevinç, milletvekili aday adayları, down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı.

Etkinlik öncesi down sendromlu çocuklar çalan müzikler eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Meryem Gezer Sevinç, "Bu etkinliğimizi biz bu sene ikincisini kutluyoruz. Derneğimiz bundan 3 sene önce kurulduğunda kurucu başkanımız Muzaffer Altıntaş ile ekip arkadaşları çok özel çalışmalar yaptılar. Biz derneğimizin projelerle yaşayacağını biliyorduk ve bununla ilgili 4 tane proje yazdık. Bunlardan 3 tanesinin sonuçlanmasını bekliyoruz. Biz projelerle yaşamak istiyoruz" dedi.

Samsun Down Sendromlular Derneği'nin kurucu başkanı Muzaffer Altıntaş'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Her kesimin ve herkesin huzur içersinde yaşayacağı bir şehir inşa etmek yerel yönetimlerin görevidir. Bizler sorumluluğumuzun bilincinde ve farkındayız. Dolayısıyla şehirleri yaşanabilir hale getirmek bizim görevimiz. Geleceği inşa etmenin şehirlerin yaşanabilir hale getirmekten geçtiğinin farkında olmak gerekiyor. Çok güzel örneklerimiz olmasa bile ama 21. yüzyılda bunun farkında olarak şehirleri inşa ediyoruz. Down Cafe projemiz başladı ve bitmek üzeredir. Mayıs ayında hayata geçecek. Bu bir örnek olacak ve farkındalığı ortaya koyacaktır. Artık bizim down sendromlu çocuklarımızın çalışabilecekleri bir mekanı inşa ediyoruz. 3 bin metrekarede bunu yapıyoruz. Çocuklarımız çalıştıkça hayata tutunacak ve başkalarına örnek olacaktır" diye konuştu.

Konuşmasına down sendromu ile ilgili bir şiirle başlayan Atakum Belediye Başkanı Ali Bakoğlu, "Ben yaklaşık 300'ün üzerindeki down sendromlu kardeşlerimizin adına, bu imkanı bize sağlayan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından down sendromlu çocukların hazırladıkları dans gösterisi, zeybek oyunu, halk dansları, modern dans gösterileri katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi. Gösterilerin ardından down sendromlu çocuklar ve protokol üyeleri farkındalık oluşturmak için gökyüzüne balon uçurdular. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Melek Yüzlerden Özel Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement