Melengiç Ağaçları Antep Fıstığı Verecek - Son Dakika
Yerel

Melengiç Ağaçları Antep Fıstığı Verecek

Melengiç Ağaçları Antep Fıstığı Verecek

Yunusemre Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Muhtarlıklar Müdürlüğü, Yuntdağı Bölgesinde Melengiç ağaçlarının bulunduğu yerlerde Antep fıstığı aşılama çalışmalarına devam ediyor.

25.06.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Muhtarlıklar Müdürlüğü, Yuntdağı Bölgesinde Melengiç ağaçlarının bulunduğu yerlerde Antep fıstığı aşılama çalışmalarına devam ediyor. Yapılan çalışma sayesinde yabani Melengiç ağaçları üretime kazandırılmış olacak.

Yunusemre Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürü Ramiz Çoban, Melengiç ağaçlarını aşılayarak çiftçilere yeni bir kazanç kapısı açmayı amaçladıklarını belirterek, "Bu çalışmalar doğrultusunda Pelitalan, Köseler, Yuntdağ Yenice, Pınarköy, Sümbüllü gibi mahallelerimizde aşılama çalışmalarımızı bitirmiş bulunmaktayız. Melengiç ağacının bulunduğu her mahallemizde aşılama çalışmaları yapacağız." dedi.

Aşılama çalışmalarının gelecek yıllarda da devam edeceğini vurgulayan Çoban, "Diğer Yabani Melengiç ağaçlarının Antep Fıstığı ağacı olarak mahallelerimize kazandırmak için seneye aşılama çalışmalarımıza devam edeceğiz. Aşılama döneminin kısa bir süre içerisinde olduğu melengiç ağaçlarının dağınık ve dağlık bölgeler içinde olması sürecin uzamasına sebep olsa da bu proje ile Yuntdağ bölgesindeki Melengiç ağaçlarını üretime kazandırmış olacağız. Aynı zamanda bu sene dağıttığımız Antep fidanlarının zaman içerisinde üretime geçmesiyle Yuntdağı bölgesi çilek, kuru üzüm ve sofralık çekirdekli üzümden sonra yeni bir kazanç kapısıyla cazibe merkezi olma yolunda ilerleyecektir." diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Melengiç Ağaçları Antep Fıstığı Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement