Melih Cevdet Anday Beylikdüzü'nde Anıldı - Son Dakika
Yerel

Melih Cevdet Anday Beylikdüzü'nde Anıldı

Türk Edebiyatı’nın usta şairi ve yazarı Melih Cevdet Anday vefatının 13’üncü yılında Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelle anıldı.

24.02.2015 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Edebiyatı'nın usta şairi ve yazarı Melih Cevdet Anday vefatının 13'üncü yılında Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelle anıldı. Panelde şairin kişiliği ve eserleri konuşuldu, şiirleri seslendirildi.

Türk Edebiyatı'nın önemli şair ve yazarlarından Melih Cevdet Anday için ölümünün 13'üncü yıldönümünde Beylikdüzü'nde anma programı düzenlendi. Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde Anday için düzenlenen panele Ahmet Soysal moderatörlük yaparken, şair ve yazar Janset Karavin ve Sezai Sarıoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Anma programına panelistlerin yanı sıra akademisyenler de katıldı. Programda panelistler tarafından Melih Cevdet Anday'ın kişiliği ve sanat yönü ele alındı. Eserleri üzerinde konuşuldu.

ANDAY'IN ESERLERİ DERS NİTELİĞİNDEDİR"

Melih Cevdet Anday'ın düz okumalarla anlaşılacak bir şair olmadığını belirten Janset Karavin, "Anday'ı düz okursak anlaşılan şey düz okumayla acaba ne olur diye çok büyük soru işareti olarak önümüzde durur. Yine Anday'ın romancılığı üzerinden bakacak okursak ki ben öyle tanıştım. Anday'ın bir çok gazetede romanlarını tefrika olarak yayınlayan birisidir. Daha doğrusu Anday'ın romancılık serüvenini ikiye ayırmak mümkündür. Birincisi tefrika romanlar ikincisi de tefrika edilmemiş bölüm bölüm yayınlanmamış olanlar ve üzerinde hakikaten daha sıkı çalıştığı romanlardır. Çünkü tefrika romanlar açısında bakarsak Anday'ın romancılığına orada çok tuhaf bir şeyle karşılaşıyoruz. Klişeler mümkün olan en düzgün ve güzel şekilde nasıl uygulanır? Anday'ın tefrika romanları incelenip, dökümü yapılıp öğrenilebilir. Ders niteliğinde diyebiliriz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Melih Cevdet Anday Beylikdüzü'nde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement