Meme Kanseri Konusunda Vatandaş Bilinçlendiriliyor - Son Dakika
Yerel

Meme Kanseri Konusunda Vatandaş Bilinçlendiriliyor

Meme Kanseri Konusunda Vatandaş Bilinçlendiriliyor

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce meme kanseri konusunda vatandaşları bilinçlendiriyor.

24.10.2014 16:46

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce meme kanseri konusunda vatandaşları bilinçlendiriyor.

Bir alışveriş merkezinde  stand açan  Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, meme kanseri ile ilgili vatandaşlara ücretsiz broşür ve bilgilendirici kitaplar dağıtıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Erdinç Özoğlu, meme kanserinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadınlarda en sık görülen kanser tipi olduğunu söyledi.

Yılda yaklaşık 15 bin kadının etkilediğini belirten Özoğlu, "Hayat boyu her 8 kadından birinin meme kanserine yakalanma riski vardır. Meme kanseri oluşumunda bazı risk gruplarının rolü büyüktür. Bunlar arasında ailede meme kanseri öyküsü, erken ilk adet yaşı, geç menapoz yaşı, ilk gebelik yaşının geç olması, emzirmeme, hormon ilaçlarının kontrolsüz kullanımı, sigara ve alkol kullanımı, aşırı yağlı beslenme ve obezite sayılabilir. Ancak risk faktörlerini en aza indirecek hayat tarzı değişikliklerinin yanı sıra hastalığın erken teşhisine yönelik yapılan meme kanseri taramaları bu kanserden ölümleri ve hastalığın sıklığını azaltmada en etkili yöntemlerdir" dedi.

Özoğlu, meme kanseri konusunda vatandaşları bilinçlendirmek için şehrin çeşitli yerlerinden standlar kurduklarını da sözlerine ekledi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Meme Kanseri Konusunda Vatandaş Bilinçlendiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement