Menemen'de Kursiyerlerin El Emekleri Görücüye Çıktı - Son Dakika
Yerel

Menemen'de Kursiyerlerin El Emekleri Görücüye Çıktı

Menemen\'de Kursiyerlerin El Emekleri Görücüye Çıktı

Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kurslarında eğitim alan kursiyerlerin yıl içerisinde hazırladığı çalışmaların sergilenmesine başlandı.2012-2013 eğitim öğretim döneminde Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kurs Merkezi'nde eğitim alan 420 kadının...

11.06.2013 20:42

Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kurslarında eğitim alan kursiyerlerin yıl içerisinde hazırladığı çalışmaların sergilenmesine başlandı. 2012-2013 eğitim öğretim döneminde Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kurs Merkezi'nde eğitim alan 420 kadının göz nuru dökerek hazırladığı el emeği eserler, düzenlenen sergi ile görücüye çıkarıldı.

Serginin

Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları Yöneticileri, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Siyasi Partilerim Temsilcileri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının sunulması ve kurs öğretmenlerinin teşekkür belgesi ile onurlandırılmasının ardından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve eşi Nurdan Şahin; kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri ile birlikte, 1 hafta süresince ziyaretçilere açık tutulacak serginin açılış kurdelesini kesti.

Ahşap Boyama, Üç Boyutlu Resim, Tel Kırma, Gümüş İşlemeciliği, Mis Sabun, Giyim ve Kumaş Desenleme, Kurdele Nakışı, Kırk Yama ve Takı Tasarım kurslarına katılan 420 kursiyerin eğitimleri süresince oluşturdukları eserler büyük beğeni topladı.

Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri ile renklenen törende kursiyerler adına konuşan Gönül Tamer; "Sergimizde göreceğiniz güzelliklerin yaratılmasında en büyük katkıyı bize sağlayan, Menemen Belediyesi'nde meslek edindirmeyi teşvik eden sayın Başkanımıza minnet borçluyuz. Bizler boş zamanlarımızda O'nun sayesinde kabul günlerinde kurabiye yemek yerine meslek öğreniyoruz, el sanatları ile ilgileniyoruz, hatta bunu bir meslek edinmek için çalışıyoruz. O nedenle sevgili Atatürkçü Tahir Başkanımıza bir kere daha teşekkür ediyoruz, sizi çok seviyoruz" dedi.

Menemen Belediye ailesi olarak, büyük bir titizlikle ve özveriyle Menemenlilere her alanda hizmet götürmeye çalıştıklarını ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "Bu kursları yol, su, yeşil alan, ulaşım gibi önemsiyorum. 2008'den buyana ısrarla devam ettirdiğimiz Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kurslarımızın, kadınlarımızın sosyalleşmesinde büyük katkısı olduğuna inanıyoruz. Eğer kadın sokağa çıkar, üretime dahil olursa hem ailesine hem de ülkesine büyük fayda sağlar. Bu kurslarımızın kadınlar arasındaki iletişimi güçlendirdiği, yeni dostluklar oluşmasına fayda sağladığını bilmek bile bizlere yetiyor. Kurslarımızın başarıyla gerçekleşmesinde emeği geçen değerli eğitimcilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

2008 yılından bugüne hizmet veren Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kurs Merkezi'nin, Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içerisinde olduğunu ve bugüne kadar ilçe genelinde 100 kadar kurs açıldığını anlatan

Mesleki Eğitim Merkezi Kursları Koordinatörü Mehtap Uyar ise, "Kurs Merkezimizin yanı sıra, birçok mahalle ve köylerimizde de kurslar açıldı. Bugüne kadar binden fazla kadının katıldığı kurslarımıza Karşıyaka, Buca ve Balçova gibi ilçelerimizden de katılanlar oldu. Çeşitli fuarlarda ilçemizi temsil etmenin onurunu da yaşadık. Bu etkin ve verimli çalışmalarımıza büyük katkısı bulunan Belediye Başkanımız Sayın Tahir Şahin ve çok değerli eşi Nurdan Şahin'e tüm kursiyerler ve eğitimcilerimiz adına teşekkür ediyorum" diyerek, Menemenlileri 15 Haziran tarihine kadar açık kalacak sergiye davet etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Menemen'de Kursiyerlerin El Emekleri Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement