Mera Kanunu Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Mera Kanunu Protesto Edildi

Lüleburgaz ilçesinde Toprağımıza Sahip Çıkıyoruz Platformu'nca Mera Kanunu protesto edildi.

01.11.2014 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lüleburgaz ilçesinde Toprağımıza Sahip Çıkıyoruz Platformu'nca Mera Kanunu protesto edildi.

Ahmetbey beldesindeki Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan grup, pankart ve dövizlerle belediye önüne kadar yürüdü.

Toprağımıza Sahip Çıkıyoruz Platformu adına açıklama yapan avukat Emrah Arslan, Mera Komisyonun hazırladığı raporlara göre belde ve köy meralarının kiralanacağını ileri sürdü.

64 şirketin meraları kiralama amacıyla başvuruda bulunduğunu iddia eden Arslan, meraların şahıs ve şirketlerce kiralanmaması için mücadele edeceklerini söyledi.

Meraların köylülerin geçim kaynağı olduğunu belirten Arslan, "Köylünün yaşam hakkına da müdahale edilmekte olduğu açıkça gözler önündedir. Meraların kiralanması durumunda şirketlerin neredeyse özel mülkiyete dönüşecek hakları olacağı ve köylünün otlak olarak kullandığı meraların sadece hayvancılık amacı ile mi kullanılıp kullanılmadığının da tespiti çok zor olacaktır. Yine yasal düzenlemeler ile meralara neredeyse İmar hakkı verilmektedir. Kiralanan mera yüzölçümünün yüzde birine imar hakkı verilmekle birlikte Bakanlar Kurulu kararı ile bu bir kat arttırılmaktadır" diye konuştu.

Protestoya Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ile çevre gönüllüleri katıldı.

Konuşmaların ardından grup dağıldı. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mera Kanunu Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement