Meram'da "Çocuk Yetiştirmenin Püf Noktaları" Semineri - Son Dakika
Yerel

Meram'da "Çocuk Yetiştirmenin Püf Noktaları" Semineri

Meram Belediyesinin Hayat Okulu Projesi kapsamında bu hafta, "Çocuk Yetiştirmenin Püf Noktaları" ve "İyi Bir Anne Baba Nasıl Olunur?

02.03.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meram Belediyesinin Hayat Okulu Projesi kapsamında bu hafta, "Çocuk Yetiştirmenin Püf Noktaları" ve "İyi Bir Anne Baba Nasıl Olunur?" konulu eğitim semineri verildi.

"Meram Aşkına Kültür-Sanat-Yaşam Etkinlikleri" çerçevesinde, Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde konuşan psikolog Cüneyt Kaya ile aile danışmanı Nazlı Çalışkan, çocuk yetiştirmenin püf noktalarını anlattı.

Çocukları çiçeğe benzeten Kaya, onların da çiçekler gibi su, hava, güneş ve toprağa ihtiyaç duyduğunu, çocukların su ve güneşinin anne ve babaları olduğunu söyledi.

Ebeveynlerin çocuklarına sevgi ve güven vermesi gerektiğini vurgulayan Kaya, "Anne ve babasından yeterli sevgi ve güveni gören çocuklar daha sağlam karakterli olur. Çocuğunuza bırakabileceğiniz en güzel miras, güçlü bir kişilik ve sağlam bir karakterdir" diye konuştu.

Psikolog Nazlı Çalışkan ise aşırı korumacı, otoriter ve baskıcı aile tutumunun yanlış bir davranış olduğuna işaret etti.

Bunun yanında ilgisiz aile tutumunun da yanlış olduğunu vurgulayan Çalışkan, bu dengeyi iyi kurmak gerektiğine dikkati çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Meram'da 'Çocuk Yetiştirmenin Püf Noktaları' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement