Merkez Köylerine Hizmet Götürme Birliği Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Merkez Köylerine Hizmet Götürme Birliği Toplantısı

Vali Çakacak, "Vatandaşın devlet kurumlarına ulaşırken çaldığı ilk kapı muhtarlarındır"

21.04.2014 17:22

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak,  vatandaşın devlet kurumlarına ulaşırken çaldığı ilk kapının muhtarlar olduğunu söyledi.

Kırşehir Valiliği Toplantı Salonu'nda yapılan Merkez Köylerine Hizmet Götürme Birliği Toplantısı öncesi konuşan Çakacak, muhtarların köylerde yaşayan vatandaşlarla idare arasında bir köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

Muhtarların köy işlerinin takibini yaparak idari birimlere iletmeleri gerektiğini ifade eden Çakacak, "Aynı zamanda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın tespitini yaparak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bildirmeleri gerekmektedir ki bizler de bu vatandaşlarımız için ne gerekiyorsa onu yapalım. Bu muhtarlarımız için hem bir vazife hem de bir insanlık görevidir" dedi.

İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne aktarılan KÖYDES ödenekleri ile köylere hizmet götürmeye devam edildiğini belirten anlatan Çakacak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Köylerimizin altyapısı için hükumetimiz tarafından 2005 yılından beri gönderilen KÖY-DES ödenekleri kapsamında köylerin içme suyu, yol gibi öncelikli hizmetleri yapılmaktadır. Artık ödenekler direkt olarak ilçelerdeki Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne gelmekte ve öncelik sıralamasına göre köy işleri için harcanmaktadır. İl Özel İdaremizin imkanları çerçevesinde hizmetin en iyisini vatandaşımıza ulaştırma gayreti içerisindeyiz. Şehirlerde var olan imkanların köylerde de olmasını istiyoruz fakat bütün bu hizmetler bütçe imkanları çerçevesinde yapılmaktadır. İl Özel İdaremiz geçtiğimiz sene yıllık bütçesinin haricinde temin edilen 7 milyonluk bütçe ile hem makine parkını yenilemiş hem de köylerimize kilitli parke döşemesi yapmıştır. Zaman içerisinde kilitli parke döşemesinin hem bütün köylere yayılmasını hem de köyün girişinden başlayarak tamamına yayılmasını arzu ediyoruz."

Toplantı sonunda, Vali Çakacak, muhtarların sorunlarını dinledi. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Merkez Köylerine Hizmet Götürme Birliği Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement