Mersin Asker Adaylarına 'Sevcan Orhan'lı Uğurlama Gecesi - Son Dakika
Güncel

Mersin Asker Adaylarına 'Sevcan Orhan'lı Uğurlama Gecesi

Mersin Asker Adaylarına \'Sevcan Orhan\'lı Uğurlama Gecesi

Asker adaylarına 'Sevcan Orhan'lı uğurlama gecesiMERSİN'in Erdemli İlçesi'nde, askere gidecek 250 genç için 'Vatan Sana Canım Feda' adlı asker uğurlama eğlencesi düzenlendi.

02.05.2016 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asker adaylarına 'Sevcan Orhan'lı uğurlama gecesi

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde, askere gidecek 250 genç için 'Vatan Sana Canım Feda' adlı asker uğurlama eğlencesi düzenlendi. Gecede sahne alan ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan, asker adayları ve ailelerine duygu dolu bir gece geçirtti.

Sahil bandında düzenlenen eğlenceye Belediye Başkanı MHP'li Mükerrem Tollu, asker adayları ve aileleri katıldı. Törende söz alan Başkan Tollu, asli görevleri dışında halkın sosyal ve kültürel değerlerine yönelik aktiviteleri de yaptıklarını söyledi. Bu yıl ilkini düzenledikleri asker uğurlama eğlencelerini bundan sonraki yıllarda da devam ettireceklerini dile getiren Başkan Tollu, şöyle dedi:

"Önceki yıllarda her mahallede ayrı asker eğlencesi düzenleniyordu. Tabii bu mahalle halkı ve askerlerimiz için zor oluyordu. Belediye olarak bu eğlenceleri birleştirip hep birlikte kutlayalım istedik. Bizim askerlerimiz canları pahasına vatanını en iyi şekilde koruyan ve kollayan askerlerdir. Bazı ülkelerdeki gibi vatandaşlarını bırakıp kaçmazlar. ya canlarını verirler ya da şehit olurlar. Biz böyle bir toplumdan geldik ve böyle yaşamaya devam edeceğiz. Bütün askerlerimizin sağ salim askere gidip gelmeleri temennisiyle hepsine hayırlı teskereler diliyorum."

Konuşmanın ardından asker anneleri askere gidecek çocuklarının ellerine kına yaktı. Bu sırada duygulu anlar yaşanırken, bazı askerler de nişanlısı ile geldiği eğlence töreninde ayrılığın hüznünü yaşadı. Oğlunu askere uğurlayan Ayşe Köröğlu, "Asker annesi olmak çok güzel bir duygu. Hem mutluyum hem hüzünlüyüm. Oğlum sağ salim gitsin gelsin. Dualarımız onlarla" diye konuştu. Asker adayı Hasan Köroğlu ise, "Ben çok duygulandım. Asker olmak beni mutlu ediyor. Tek hüznüm nişanlımdan ayrı kalmam. Ama vatan için her zaman dimdik ayakta olacağım" diyerek duygularını ifade etti.

Başkan Tollu'nun gençlere asker çantası hediye etmesinin ardından ünlü Türk halk müziği sanatçısı Sevcan Orhan sahne aldı. Sevilen türküleri birbiri ardına okuyan Orhan, asker adayları ve ailelerinin duygulanmasına neden oldu

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Asker Adaylarına 'Sevcan Orhan'lı Uğurlama Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement