Mersin'de Ağaçlandırmaya Havadan Denetim - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Ağaçlandırmaya Havadan Denetim

Mersin\'de Ağaçlandırmaya Havadan Denetim

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gözükara, Gülnar ilçesindeki ağaçlandırma çalışmalarını helikopterle denetledi.

28.08.2014 11:18  Güncelleme: 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Gözükara, beraberindeki Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca'yla bindiği helikopterle Köseçobanlı Mahallesi Karınbelen mevkisinde Yanan Alanların Rehabilitasyonu ve Yangına Dayanıklı Ormanlar Tesisi Projesi (YARDOP) kapsamında yürütülen çalışmaları inceledi.

Gözükara, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gülnar'da 2008 yılında büyük bir yangın yaşandığını ve çok geniş bir ormanlık alanın yok olduğunu hatırlattı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından o alanların rehabilitasyonu ve yeniden ağaçladırılması için çalışma başlattıklarını anlatan Gözükara, "Yaptığıımız denetimle o tarihte dikmiş olduğumuz fidanların büyüdüklerini havadan görme imkanı bulduk. Buraları geçmiş yıllarda da havadan fotoğraflamıştık. Şu an bu alanın daha da yeşerdiğini görüntüledik. Şu an yaptığımız denetim sonrasında da buralara yapılacak yeni çalışmaların programını yapacağız" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de Ağaçlandırmaya Havadan Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement