Mersin'de Orman Yangını! 1 Mahalle Boşaltıldı - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Orman Yangını! 1 Mahalle Boşaltıldı

Mersin\'de Orman Yangını! 1 Mahalle Boşaltıldı

Mersin'in Gülnar İlçesi'nde inşaat çalışması devam eden Akkuyu Nükleer Santrali'nin yakınındaki ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle 1 mahalle boşaltıldı.

19.07.2015 12:30  Güncelleme: 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Gülnar İlçesi'nde inşaat çalışması devam eden Akkuyu Nükleer Santrali'nin yakınındaki ormanlık alanda sabah saatlerinde çıkan yangın nedeniyle 200 kişinin yaşadığı Koçaşlı Mahallesi boşaltıldı.

RÜZGARIN ETKİSİYLE BÜYÜDÜ

Sabah saat 08.00 sıralarında Gülnar İlçesi'ne bağlı Büyükeceli ve Koçaşlı mahalleleri arasındaki ormanlık alanda, belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle hızla büyüyen alevlere, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 200 kişilik ekiple birlikte 5 yangın söndürme helikopteri ile 1 yangın söndürme uçağı ve 30 arazözle müdahale edildi.

1 MAHALLE BOŞALTILDI

Alevlerin tehdit ettiği 200 nüfuslu Koçaşlı Mahallesi, güvenlik amacıyla boşaltıldı.

YANGIN AKKUYU'NUN YAKININDA

Ayrıca yangının çıktığı bölgenin çok yakınında inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali bulunuyor. Bölgede ekipler alevleri söndürmek için çalışmaları sürdürüyor.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Gülnar ilçesine bağlı Koçaşlı Mahallesi'nde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

RÜZGAR MÜDAHALEYİ GÜÇLEŞTİRİYOR

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Gülnar'a bağlı Koçaşlı Mahallesi'ndeki yangının tarla açma çalışmaları sırasında yakılan ateşin ormana sıçraması sonrası çıktığını tahmin ettiklerini belirtti. Yangının henüz devam ettiğini ve kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Baca, rüzgarın müdahaleyi güçleştirdiğini kaydetti.

20 HEKTAR ORMAN YANDI

Yangına, 3 helikopter, 1 uçak, 40 arozöz, 3 dozer ve 500 işçi ile müdahale ettiklerini anlatan Baca, şu ana kadar 20 hektar civarında bir alanın yandığını kaydetti.

AKKUYU'YA DOĞRU YAYILMASININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

Rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle yangının Akkuyu Nükleer Santrali'ne doğru yayılmasının ise önüne geçildiği ifade edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Orman Yangını! 1 Mahalle Boşaltıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (46)

  • erc: cudi dağı günlercedır yanıp kül oldu haber yapmadınız ırkçı alçaklar 34 13 Yanıtla
  • Ahmet: Cudi yanarken ohh edenler buda size ders olsun 37 4 Yanıtla
  • oyuncakçı: Az önce tüm yorumları okudum ve baktım TÜRK yorumcuların hepsine faşist yazılmış. Halbuki bir sürü FAŞİST pkk lı şeref noksanı olan bir sürü mahlukat saçma sapan şeyler yazarken. Nedenini de gayet iyi biliyorum ÇÜNKÜ HEPİNİZ ADİ BİR OYUNUN İÇİNDE OLAN DEĞERSİZ PİYONLARSINIZ! 15 19 Yanıtla
    VATAN: çewlik12 Bu yorumu yazan kişinin seninle mi oynamasını istiyorsun ? ÇÜNKÜ HEPİNİZ BOP"UN BİRER OYUNCAĞISINIZ! 0 0
  • GY: Cudi keşke içindeki yaratıklarla birlikte yansaydı.... 10 24 Yanıtla
    GY: Size ait bir toprak parçası yok... Hiçbirzaman da olmayacak... Yırtmayın bir taraflarınızı boşuna.:))))) 1 1
  • batmanlı 72: İNŞLAH KÜL OLUR CUDİ DAĞİNDA OLDUGU ZAMAN HERKES SESİZ KALIYORDU DİLERİM ALLAHTAN HİÇ BİR AGAÇ ORDA KALMAZ İNŞLAH 22 12 Yanıtla
    turk: batmanli magara adamii size mustehak fistanizi yakicaz 2 6 orhan veli: batmanlı sen kül ol 2 2
  • GÖRÜLDÜ: Cudi yandı tek bi haber yapmadınız sonra kardeşlik diyosunuz Allah sizi ıslah etsin be bilader 23 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement