Mersin Orman Bölge Müdürü Baca: İşimizi Sevelim - Son Dakika
Yerel

Mersin Orman Bölge Müdürü Baca: İşimizi Sevelim

Mersin Orman Bölge Müdürü Baca: İşimizi Sevelim

Mersin Orman Müdürü Abit Baca "İşimizi ama haklarımızı da bilelim" dedi.

17.12.2013 16:51  Güncelleme: 11:51

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, çalışanların işlerini severek yapması gerektiğini ancak bunu yaparken haklarından vazgeçmemeleri aksine haklarını daha iyi bilmeleri gerektiğini söyledi.

Baca, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında Orman Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, işçileri, kendi çalışanları olarak değil çalışma arkadaşları olarak gördüklerini belirtti.

Her şeyden önce insanların yaptığı işine sahip çıkarak en iyi şekilde yapması gerektiğini vurgulayan Baca, "İş makinesiyle sabahın erken saatinde yola çıkmamız gerekiyorsa çıkalım. İşimizi sevelim o bizim ekmek kapımız ancak bu demek değil ki haklarımızdan vazgeçelim. Haklarımızı da bilelim" diye konuştu.

İşçilerin fazla mesai konusunda problem yaşadıklarını bildiklerini hatırlatan Baca, şöyle devam etti:

"Normalde 270 saati geçmemesi gereken fazla mesai saati zorunlu durumlarda geçebilir. İşçi arkadaşlarımız bu konuda aksaklıklar yaşarsa sizler takip edin. Çözülemiyorsa dilekçe verin o da olmaz ise bana gelin. Bunun dışında işçi arkadaşlarımızın her türlü sorunları için lütfen bilgimiz olsun. Burada siz temsilcilere iş düşüyor. Önemli bir konuya daha dikkati çekmek istiyorum. Hiç bir kurumda olmayan OGEM-VAK gibi bir yardımlaşma ve dayanışma vakfını Orman Genel Müdürlüğü düşünmüş ve bu vakfa çok önem veriyor. Kimin başına ne geleceği belli olmaz. İyi günde kötü günde beraber olalım. Aylık 5 lira bağışlıyorsunuz. Sizin ya da arkadaşınızın başına herhangi kötü bir iş geldiğinde bu küçük paralar devreye giriyor. Bu paranın 2 lirası dayanışma, 3 lirası öğrenci bursu için ayrılacak. Bunu sadaka gibi de düşünebilirsiniz. Her bölgede toplanan bağışlar o bölgede kalacak. Muhtaçlık ve öğrenci için kullanılacak."

Öz Orman İş Sendikası Mali Sekreteri Ali Bilgin de yönetimin işçinin yanında olmasının iyiye işaret olduğuna değinerek, kavgayla hiçbir sonucun elde edilemeyeceğini, konuşarak daha çok kazanımların olabileceğini söyledi.

Toplantıda ayrıca, işçi temsilcilerinin toplu iş sözleşmesi için dile getirdikleri talepler Mersin Şube Başkanı Halil Aygün tarafından not edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin Orman Bölge Müdürü Baca: İşimizi Sevelim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement