Mersin'deki Otobüs Firmaları, MEŞTİ'yi Kullanmayacak - Son Dakika
Güncel

Mersin'deki Otobüs Firmaları, MEŞTİ'yi Kullanmayacak

Mersin\'deki Otobüs Firmaları, MEŞTİ\'yi Kullanmayacak

Mersin'deki otobüs firmaları, belirlenen fahiş fiyatlar nedeniyle, cumartesi günü açılan Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesine girmeme kararı aldı.

02.03.2015 18:35  Güncelleme: 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'deki otobüs firmaları, cumartesi günü açılan Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi'ne (MEŞTİ) girmeme kararı aldıklarını açıkladı. Eski otogarın yıkımına başlanması nedeniyle firmalar, otobüsleri Tarsus Otogarı'ndan kaldıracaklarını duyurdu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihaleyle 3 yıllık işletme hakkını 20 milyon TL'ye kiralayan ve geçen cumartesi günü de görkemli bir törenle açılışı yapan MEŞTİ'ye girmeme kararı alan otobüs firmalarının temsilcileri, yeni otogardaki yazıhane fiyatlarının çok yüksek olduğunu öne sürdü. Yıkımı devam eden eski otogar önünde toplanan ve aralarında otogar esnaflarının bulunduğu yaklaşık 150 kişi adına bir açıklama yapan Mersin Şehirlerarası Otobüs ve Yazıhane İşletmecileri Genel Sekreteri Veli Tol, sözün bittiği yerde olduklarını söyledi.

'YENİ OTOGARDA BİLET FİYATLARI ARTAR'

Yaklaşık 35 yıldır bu sektörde hizmet verdiklerini belirten Tol, şunları söyledi:

"Belirlenen fahiş fiyatlarıyla o otogara gitmemiz mümkün değil. Şimdi eylem planı noktasında Mersin halkından biz özür dilemekle beraber şunu da bilmelerini isteriz. Şu anda 40-50 TL olan bilet fiyatının oraya geçildiği zaman 75 ile 100 TL'ye çıkacağı bir gerçek. Tekelleşmeyle nereye varılabilir. Buradan ekmek yiyen onlarca insanın aç ve sefil götürme noktasındaki tutumu gerçekten üzücü bir olay. Mersin halkını da bu esnaf hiçbir zaman mağdur etmeyecektir, bunun da bilincindeyiz. Mersin halkının da bunca yıldır bu sektöre hizmet vermiş tüm işletmeciler olarak şu taahhüdü de yerine getirmek istiyoruz. Doğudan geleni mevcut otogara, Batı'dan gelenin mevcut otogara girerken iki tane servis değiştirmesinin önünü kesmek için tüm halkımız bu sektörün temsilcileri zaten bir çıkmaz sokakta olmasına rağmen halkı mağdur etmeme adına Tarsus Otogarı'na taşıma noktasındadır. Gerek fiyat konusunda, gerek Tarsus'a taşıma noktasında halkı mağdur etmeyeceğiz."

Mersin Otobüs Yazıhaneleri Kooperatif Başkanı Ramazan Avcı ise, yolcuları Tarsus'a taşıyan minibüslerin belediye görevlileri tarafından tehdit edildiğini öne sürerek, "Belediye başkanının görevi otogarı yapıp, ticarethane yapmak değildir. Yıkıma bakar mısınız. Bu terör değil midir? Biz ne yaptık ki. Gelip burayı kafamıza yıkmanız terör değil mi? Barış sürecinin bu kadar olumlu geliştiği bir noktada bir belediyenin bunu yapması zulüm değil midir, hakaret değil midir, insanlara isyan edin değil midir? Biz bunu yapmayacağız. Biz bu vatana, bu memlekete sahip çıkacağız. O istediği kadar bizi tahrik etsin" diye konuştu.

UCUZA VERECEĞİZ İDDİASI

Mersin Seyahat'ın sahibi Kerim Ürkmez ise otogarı alan Halit Şimşek'e tepki göstererek şunları söyledi:

"Otogarı alan şahıslar, 'Bizi engellemeye çalıştılar, rantta oynuyorlar' diye söylemlerde bulunuyorlar. Asıl otogarı biz engellemedik, onlar bizi engelledi. Bizi engelleyenler, 'ihaleye girmeyin, ihaleyi ucuza alacağız, size ucuza vereceğiz, şirket kuralım' diyen Halit Şimşek'e sesleniyorum. Kapı arkalarında burada iyi bir rant var, Mersin firmalarına ve Güneydoğu firmalarına günlerce pazarlık yaparak gelin girmeyelim dediler. Mitingleri yapanlar bunlardı. Dün de çıkmışlar garibana, esnafa verip veriştiriyorlar. Gidip tek başlarına ihaleye girip, bugün halkın karşısına 800 bin, 500 bin gibi rakamlar çıkartan bu vatandaşlar, bu insanları belediyeye karşı kışkırtan insanlardı. Bu şahısların fotoğrafları mevcut. Ne oldu da bugün Burhanettin Kocamaz'cı oldular."

Bu arada CHP ve AK Partili yöneticiler otogar esnafını ziyaret ederek, sorunları hakkında bilgiler aldılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'deki Otobüs Firmaları, MEŞTİ'yi Kullanmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mujra: mersin valısi esanfın yanında belediye baskanı burayı tarsus sandı sanırım ben yaparım onlar susar ama bu halk doğu kökenli bilmiyorki bunlar hırslı insanlar kendilerini ezdirmezler bu belediye baskanından mersinin bütün esnafı bıkmış vazıyette bir dahaki döneme bir daha baskan olacagını sanmıyorum 0 0 Yanıtla

Advertisement