Mersinli Yazardan 'Kitap Tarlası' - Son Dakika
Güncel

Mersinli Yazardan 'Kitap Tarlası'

Mersinli Yazardan \'Kitap Tarlası\'

MERSİN Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, Erdemli İlçesi'nde yazar Mine Bahçeci'nin evinin bahçesinde Mersinli Yazarlar Derneği'ne üye yazarların yazdığı 90 kitap kapağını kullanarak 'kitap tarlası' oluşturdu.

18.10.2016 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, Erdemli İlçesi'nde yazar Mine Bahçeci'nin evinin bahçesinde Mersinli Yazarlar Derneği'ne üye yazarların yazdığı 90 kitap kapağını kullanarak 'kitap tarlası' oluşturdu.

Türkiye'de ilk kez 'Kitap tarlası' oluşturduklarını belirten Rüştü Aydın, kitap okuma ve yazmayı özendirmeyi, okuyan yeni bir nesle yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi. Kitap okuyan ve yazarların çoğalmasını arzuladıklarını belirten Aydın, "Ekimini yaptığımız kitap tarlasındaki kitaplar şimdilik Mersinli Yazarlar Derneği'ne üye yazarların kitaplarından oluşuyor. İleriki dönemde bunu yurt geneline ve diğer yazarların kitaplarına da uygulayacağız. Kitapların içeriğinin ise aşk, sevda ve memleket sevgisi üzerine yazılmış roman, şiir ve öykülerden oluşuyor" dedi.

Kültür ve Turizm Mersin İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu da bahçedeki değneklere asılan kitap kapaklarından oluşan katip tarlasının açılışında yaptığı konuşmada, okumayı ve kitap yazmayı özendirmek adına dernek yönetimini kutladığını söyledi. İnsanla kitapların buluştuğu yerlerin genelde hep kütüphane ve okullar olduğuna dikkat çeken Kabahasanoğlu, bu uygulamayla bahçelerin de kitapların tanıtımının yapıldığı yerler arasına girdiğini kaydetti. Kabahasanoğlu, şöyle konuştu:

"Temennimiz bu çalışma ile okuma ve yazmanın öne çıkmış olur. İnsanların kendi kentindeki yazar ve şairlerin kitaplarını takip etmesi, kendi renklerinin farkına varması önemlidir. Kitap okuma ve yazmaya bu açıdan dikkat çekmek ve bakmakta önemlidir. Bu aktivite ile Türkiye'de ilk kez bahçeler kitaplarla renklendi. Umarım bu çalışma diğer dernek ve kurumlara da örnek olur."

Dernek üyesi ozanlar ise saz ve sözleri ile açılışa renk kattı.

- Erdemlimersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersinli Yazardan 'Kitap Tarlası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement