Merzifon Belediyesinden Turizm Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Merzifon Belediyesinden Turizm Çalışmaları

Merzifon Belediyesi, ilçede bulunan tarihi mekanların düzenlemesini yaparak turizm hareketliliği ile ilgili çalışma yürütüyor.

09.02.2016 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merzifon Belediyesi, ilçede bulunan tarihi mekanların düzenlemesini yaparak turizm hareketliliği ile ilgili çalışma yürütüyor.

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 bin yıllık tarihi olan bir ilçede yaşadıklarını, kentteki güzelliklerin, tarihin ve bereketin farkına varmaları gerektiğini söyledi.

Merzifon Belediyesi olarak turizm konusu ile ilgili çalışma başlattıklarını dile getiren Kargı, "Tarihi Merzifon evlerinin bulunduğu mahallelerimiz var, bu alanlardaki ara sokakları ve yolları aslına uygun hale getirdik. Merzifon'da turizme hitap eden mekanlarımız bulunuyor. Karamustafa Paşa'nın yaptırdığı eserler, Paşa Hamamı gibi hamamlarımız, medreselerimiz ve bir zamana imza atmış eski Amerikan Koleji, şimdiki fen lisesi olarak bilinen okul, mevcut yerler arasında bulunuyor" dedi.

Geçmişini bilmeyenin geleceğe umutla bakamadığını vurgulayan belirten Kargı, şunları kaydetti:

"Tanıtım noktasında Merzifonlu ünlü hemşehrilerimiz sahiplenme duygusuyla koşturuyor. İlçemiz Karadeniz'i Anadolu'ya bağladığı gibi aynı zamanda medeniyetlere beşiklik eden uygarlıkların izlerini bulabileceğiniz nadir yerler arasındadır. Yaşadığımız kenti tanıtmak için bütün objelerle anlatmamız ve insanları buraya çekmemiz gerekiyor. Merzifon'umuzun meşhur ve güzel yiyecekleri de var. Bunları konuklara sunmak istiyoruz. Kentimizi anlatmak için tanıtım fuarlarına gidiyoruz. Tüm hemşehrilerimizi destek olmaya ve kentine sahip çıkmaya davet ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Merzifon Belediyesinden Turizm Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement