Merzifon'da 650 Metrekarelik Türk Bayrağı Göndere Çekildi - Son Dakika
Yerel

Merzifon'da 650 Metrekarelik Türk Bayrağı Göndere Çekildi

Merzifon Belediyesince yaptırılan 650 metrekarelik Türk bayrağı, 60 metre uzunluğundaki bayrak direğine çekildi.

29.10.2015 16:51

Merzifon Belediyesince yaptırılan 650 metrekarelik Türk bayrağı, 60 metre uzunluğundaki bayrak direğine çekildi.

Hayati İncekul Parkı'nda 60 metre uzunluğundaki bayrak direğine çekilen Türk bayrağı hakkında açıklamada bulunan Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, bayrağın Türk milleti için "olmazsa olmaz" öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün kurup kendilerine emanet ettiği Cumhuriyet'in 92. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirten Kargı, Cumhuriyet bayramları anısına ilçe için çok önemli olduğunu düşündükleri dev Türk bayrağını bugüne yetiştirdiklerini söyledi.

Bayrağın 21 metreye 31 metre ebatlarında olduğunu bildiren Kargı, özel bir kumaştan hazırlandığını, su tutmaz özelliği bulunduğunu kaydetti. Yaklaşık 170 kilogram ağırlığındaki bayrağı 3 kişinin 4 günde hazırladığını ifade eden Kargı, "650 metrekare olan bayrağımızı, 60 metre uzunluğunda bir direğe çektik" dedi.

Kargı, bayrağın göndere çekilmesi dolayısıyla tören yapmadıklarına işaret ederek, "Bir açılış merasimi yapamadık. Çünkü malum, pazar günü seçime gidiyoruz, propagandaya yönelik bir çalışma olmaması için böyle yaptık. Seçim bittikten sonra bayrağımızın şanına yakışır şekilde törenle açılışını yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Merzifon'da 650 Metrekarelik Türk Bayrağı Göndere Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement