Merzifon Şoförler Odasından Trafik Sigortasında Artış Değerlendirmesi - Son Dakika
Ekonomi

Merzifon Şoförler Odasından Trafik Sigortasında Artış Değerlendirmesi

AMASYA(AA) - Merzifon Şoförler Odası Yönetimi Kurulu Üyesi Kenan Süren, trafik sigortasındaki fiyat artışının yansımalarını değerlendirdi.

03.02.2016 13:09

AMASYA(AA) - Merzifon Şoförler Odası Yönetimi Kurulu Üyesi Kenan Süren, trafik sigortasındaki fiyat artışının yansımalarını değerlendirdi.

Süren, yaptığı açıklamada, trafik sigortasının bu yıl çok yükseldiğini belirtti. Sigorta fiyatlarından muzdarip olduklarını ifade eden Süren, "Sigorta primlerinde her sigorta acentesinde çok farkı fiyatlar çıkıyor. Devletin bu işe el atmasını istiyoruz. Taban ve tavan fiyatlar arasındaki farkın çok fazla değişmemesi gerekiyor. Bir sigorta acentesinde 3 bin lira çıkan sigorta, diğer bir acentede 7 bin lira oluyor. Yani kaza geçirsek, gidip kendimiz yaptırsak sigorta parası ödemekten daha ucuza gelecek" dedi.

Çoğu ülkede zorunlu trafik sigortası bulunmadığını bildiren Süren, "Bazı ülkelerde sigorta zorunluluğu yok. Devletimizin bu konuya bir an önce el atmasını istiyoruz. Küçük esnafımızın, servis taşımacıları olsun, nakliyeciler olsun, sigortalardan dolayı zorluk ve ödeme güçlüğü çekiyoruz. Önceden Anadolu'da sigorta primleri düşük, büyükşehirlerde yüksek çıkıyordu. Bu uygulama yine devam ediyor ama aradaki fark çok azaldı" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Merzifon Şoförler Odasından Trafik Sigortasında Artış Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement