İsrail Mescid-i Aksa'ya Giriş İçin Yaş Sınırlaması Getirdi - Son Dakika
Güncel

İsrail Mescid-i Aksa'ya Giriş İçin Yaş Sınırlaması Getirdi

İsrail Mescid-i Aksa\'ya Giriş İçin Yaş Sınırlaması Getirdi

Filistinliler, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya girişe yaş sınırlaması getirmesi üzerine Cuma namazını sokaklarda kıldı.

31.07.2015 14:05  Güncelleme: 14:22

İsrail 50 yaşın altındaki Müslümanların Mescid-i Aksa'ya gitmesine izin vermeyince, Filistinli Müslümanlar Cuma namazını sokakalarda kıldı.

BARİKATLAR ÖNÜNDE CUMA NAMAZI

Eski Şehir ve Mescid-i Aksa çevresindeki kapıları tutan yüzlerce İsrail askeri, 50 yaşın altındaki Müslümanların Aksa'ya gitmesine izin vermedi. Buna tepki gösteren Filistinliler, Aksa çevresine kurulan barikatlar önünde Cuma namazını kıldı.

SOKAK BAŞLARINDA ATLI POLİSLER BEKLEDİ

Doğu Kudüs'ün çeşitli yerlerine konuşlanan çok sayıda İsrail askeri dikkati çekerken, şehir polis helikopteriyle de sürekli gözetim altında tutuldu. Ayrıca sokak başlarında atlı polislerin ve panzerlerin de hazır bekletildiği görüldü.

SIK SIK FİLİSTİNLİLERİN AKSA'YA GİRİİŞİNİ ENGELLİYOR

İsrail, çeşitli gerekçelerle sık sık Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini kısıtlıyor. Özellikle cuma günlerinde erkeklere getirilen yaş sınırlaması gerginliğe neden oluyor.

YAHUDİLER İÇİN DE KUTSAL

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla bu alanda kazı çalışmaları yapıyor.

SIK SIK GERGİNLİK YAŞANIYOR

Yahudi Yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Mescid-i Aksa'ya Giriş İçin Yaş Sınırlaması Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement