Tunus, Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlalleri Kınadı - Son Dakika
Güncel

Tunus, Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlalleri Kınadı

Tunus, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini ve Müslümanlara saldırılarını kınadı.

17.10.2014 21:46  Güncelleme: 22:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunus, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini ve Müslümanlara saldırılarını kınadı.

Tunus Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya zorla girmesi, Müslümanların girişine engel olması ve cemaatten bazı kişilere saldırması kınandı.

Açıklamada, "İsrail'in Kudüs'te İslami değerlere yönelik yaptığı bu ihlaller, uluslararası kanunlara aykırıdır ve milyonlarca Müslümanın değerlerine açıkça saldırıdır" denildi.

İsrail'in Filistin'de Müslümanların ve Hristiyanların dini değerlerine zarar veren uygulamaları eleştirilen açıklamada, Tunus'un, Kudüs'ün Yahudileştirilmeye çalışılmasına karşı olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Bu gibi saldırılar, Filistin ile İsrail arasında iki devletli çözüm ve barış yollarını tıkıyor. Tunus, uluslararası topluma seslenerek, bu saldırıları durdurma çağrısı yapıyor" ifadelerine yer verildi.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla bu alanda kazı çalışmaları yapıyor.

Yahudi Yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

İsrail, 8 Ekim'de başlayan ve 9 gün süren Yahudilerin Sukot Bayramı kutlamaları çerçevesinde Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girmesine engel olmuş, Filistinliler ile İsrail askerleri arasında arbede yaşanmıştı. - Tunus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus, Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlalleri Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement