Mesir Macununda 41 Çeşit Baharat Kullanılmadığı İddiası - Son Dakika
Yerel

Mesir Macununda 41 Çeşit Baharat Kullanılmadığı İddiası

Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Tanık: "Mesir macununda 41 çeşit baharat kullanılmadığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor"

10.02.2015 14:55

Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, mesir macununda 41 çeşit baharat kullanılmadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Tanık, dernek binasında, gazetecilere yaptığı açıklamada, 475. Uluslararası Mesir Macunu Festivali takvimine girildiğini, bazı ulusal basın yayın organlarında mesir macununda 41 çeşit baharat kullanılmadığı şeklindeki haber ve iddialar olduğunu belirtti.

Tanık, Kozmik Bilim ve Stratejik Araştırmalar Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin beyanatında, mesir macununda 41 çeşit baharat değil 20 çeşit kullanıldığını bunu belediye başkanının da bildiğini söylediğini aktararak, "Ahmet Maranki, Bülent Kar zamanında bir sempozyum için Manisa'ya gelmişti, baharatlarla ilgili olarak. Bugün 2015 yılında tekrar bunu gündeme getirip, belediye başkanının da haberi varmış gibi, burada bu baharatların kullanılmıyor olması gibi bir imaj yaratması mesir geleneğine zarar verir" dedi.

İmalat yapan bir kurumdan bilgi almadan gereksiz bir beyanat verilmesinin son derece yanlış olduğunu iddianın Mesir Festivali'ne zarar vereceğini düşündüğünü ifade eden Tanık, şunları söyledi:

"Biz 41 çeşit baharata sadık kaldığımızı, ticari bir kuruluş olmadığımızı, bu geleneği sürdürmeye çalışan bir dernek olduğumuzu her platformda açıklıyorduk. Mesir macununda 41 çeşit baharat kullanılmadığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Evet baharatlarla ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz, bunlarla ilgili çalışıyor olabilirsiniz ama bir kurumu suçlayıcı şekilde topluma insanlara tüketiciye yanlış mesajlar vermekte hoş bir tutum değildir. İstenildiği taktirde bütün belgelerle her şeyi de ortaya koyabiliriz. Özel firmaların nasıl üretim yaptığı konusunda bilgim yok ama biz mesir derneği olarak her yıl yapılan geleneği yaşatan bir derneğiz." - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mesir Macununda 41 Çeşit Baharat Kullanılmadığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement