Mesnevi Tüm Yönleriyle Esenler'de Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Mesnevi Tüm Yönleriyle Esenler'de Konuşuldu

Mesnevi Tüm Yönleriyle Esenler\'de Konuşuldu

"Mevlana’dan Öğütler" programında gerçek aşkı anlatan Prof. Dr. Emin Işık, "Seven, sevgilinin eğer ruhuna aşıksa ve gerçek aşksa o aşk ölmez. Hakiki aşk bitmez" dedi.

21.11.2016 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

" Mevlana'dan Öğütler" programında gerçek aşkı anlatan Prof. Dr. Emin Işık, "Seven, sevgilinin eğer ruhuna aşıksa ve gerçek aşksa o aşk ölmez. Hakiki aşk bitmez" dedi.

İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Emin Işık, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği  "Mevlana'dan Öğütler" programı kapsamında Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde bir program gerçekleştirdi. "Mevlana'dan Öğütler" programının Yusuf Has Hacip Kültür Sanat Sezonu'ndaki dersinde, geçtiğimiz sezon olduğu gibi Hz. Mevlana'nın eseri Mesnevi üzerine konuşuldu ve kritikler yapıldı.

"Sevmek, Sevilmekten Güzeldir"

Prof. Dr. Emin Işık, Hz. Mevlana'nın sevmek ve sevilmenin önemine dair sözlerinden bahsederek, "Sevmek önemlidir. Seven kişi mutlu olur. Gönlünde aşk olan kişi mutlu kişidir. Şarkıda 'Sevmek mi güzel sevilmek mi?' diyor. Sevmek, sevilmekten daha güzeldir. Sevilmek hoşumuza gider ve kibir getirir. Aşkı asıl yaşayan seven kişidir" dedi.

"Hakiki Aşk Bitmez"

konuşmasının devamında İlahi aşkla dünyevi aşk arasındaki farkı anlatan Işık, "Seven, sevgilinin eğer ruhuna aşıksa ve gerçek aşksa o aşk ölmez. Evlenince aşk biter diyorlar. Eğer öyleyse o aşk değildir ki zaten bitmesi gerekir. Hakiki aşk bitmez. Mecnun Leyla'ya aşıktır. Mecnun'u getirin diyorlar ve 10 tane cariye süslüyorlar. Bunlar Leyla'dan on kat daha güzel, birini beğen evlen diyorlar. Mecnun, siz bana kadehleri gösteriyorsunuz ben şaraba aşığım diyor. Şarap dediği şişenin içindeki ruhtur" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mesnevi Tüm Yönleriyle Esenler'de Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement