Metropolis Kazıları Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Metropolis Kazıları Başlıyor

Metropolis Antik Kenti kazı çalışmalarının Manisa Celal Bayar Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdar Aybek başkanlığında 1 Temmuz'da başlayacağı bildirildi.

29.06.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Metropolis Antik Kenti kazı çalışmalarının Manisa Celal Bayar Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdar Aybek başkanlığında 1 Temmuz'da başlayacağı bildirildi.

Sabancı Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve Sabancı Vakfı'nın destek verdiği Metropolis Antik Kenti kazı çalışmaları, Metropolis Sevenler Derneği (MESEDER), Torbalı Belediyesi ile yurt içi ve yurt dışından farklı üniversitelerin de katkılarıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdar Aybek başkanlığında yapılacak.

Birçok eser bulunmuştu

Çalışmaların 1 Temmuz'da başlanacağı belirtilen açıklamada, Metropolis Antik Kenti'ndeki önceki kazılarda arkeoloji dünyasını heyecanlandıran birçok yeni buluntu ve eserin gün yüzüne çıkartıldığı hatırlatılarak, şöyle devam edildi:

"Helenistik döneme ait Antik Tiyatro ve Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilen hamam ve palaestra (spor alanı) kompleksi, mozaikli salon, peristyl ev, dükkanlar, genel tuvalet, sokaklar gibi antik kent dokusunu oluşturan yapılar ve mekanların bulunması iki bin yıl öncesinin toplumsal yaşamına yönelik ipuçlarını da ortaya çıkarttı."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kazı Başkanı Doç. Dr. Serdar Aybek, "Metropolis Antik Kenti'nde sürdürülen arkeolojik araştırma ve kazıların 25. yılına girerken kentin böylesine merkezi bir yapısını tamamen gün yüzüne çıkartmak bizler için büyük bir onur ve gurur kaynağıdır" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Metropolis Kazıları Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement