Meü'de İş Yaşamında Kadının Gücü Paneli - Son Dakika
Yerel

Meü'de İş Yaşamında Kadının Gücü Paneli

Meü\'de İş Yaşamında Kadının Gücü Paneli

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu (UTİYO) tarafından ‘Kentin Yeni Girişim Vizyonu, İş Yaşamında Kadının Gücü’ konulu bir panel düzenlendi.

17.03.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu (UTİYO) tarafından 'Kentin Yeni Girişim Vizyonu, İş Yaşamında Kadının Gücü' konulu bir panel düzenlendi.

Yüksekokul amfisinde gerçekleşen panelde, kadınlarda girişimcilik bilincinin artırılması ve girişimciliğin özendirilmesi hedeflendi. MEÜ Kadın Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bahar Taner'in moderatörlüğünde gerçekleşen panelin konuşmacıları arasnda KOSGEB Başkanı Mehmet Yılmaz, GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Müge Sungur Enön ile İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Serkan Özada yer aldı. Panel öncesi konuşan Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, evde oturmayıp iş yapmak isteyen kadınlara imkanlar tanımak gerektiğini belirterek, "Tüm kadınlarımız evde oturma yerine iş yaşamına girmeli. Her kadın yüksek okul okumaya bilir ancak iş yaşamına katılabilir" dedi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da belediye olarak kadınlara özellikle de engelli kadınlara eğitim verdiklerini kaydederek, "Kadınlarımızın kendi ayakları üstünde durmaları için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Kadınlarımız iş yaşamına girdiğinde oraya huzur ve bereket geliyor kazançlar artıyor" diye konuştu.

UTİYO Müdürü Doç Dr. Cemile Çelik etkinliği, çalışan kadınlara kadın girişimci veya girişimci adaylarına girişimcilik bilincinin arttırılmasına yönelik olarak düzenlediklerini söyledi. Girişimciliğin artmasını istihdam ve kalkınmanın en önemli anahtarı olarak nitelendiren Çelik, "Türkiye nüfusunun 49.8'ini kadın nüfusu oluştururken, bunun iş gücüne katılım oranı yüzde 29.5'te kalmıştır. Türkiye'de işveren olarak çalışan kadınların oranı ise yüzde 7.5'tir. Tüm bu veriler kadın girişimciliğin özendirilmesinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Taner başkanlığındaki oturuma geçildi. Prof. Dr. Taner girişimciliği, bir üretim faaliyetinin gerçekleştirilmesi için, doğal kaynaklar, emek, sermaye faktörlerini bir araya getiren dördüncü faktör olarak nitelendirdi. Bu dördüncü faktörün adeta bir katalizör görevi gördüğünü beliten Taner, girişimcinin kar ve riski üstlenerek üretim faaliyetini gerçekleştiren kişi olarak önemli bir üretim faktörü olduğunu dile getirdi. Taner, "Girişimciyi biz daha çok küçük işletmelerde görüyoruz. Küçük işletmelerin performansına ilişkin genel bir istatistikte vermek istiyorum. Bu istatistik işletmelerin kuruluşlarının ilk yılında yüzde 70-80 kadarının battığı, o çok çetin olan ilk yılı eğer geçirebiliyorlarsa 5 yıl sonra ancak yarısının hala iş hayatında kaldığıdır" şeklinde konuştu.

KOSGEB Başkanı Mehmet Yılmaz'ın "KOSGEB Tarafından Kadın Girişimcilere Sunulan Hibe ve Destekler", GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Müge Sungur Enön'ün "Mersin'de Girişimci Kadınların Sorunları" ve İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Serkan Özada'nın "Kadın İstihdamında İŞKUR Misyonu" başlıklı birer sunum gerçekleştirdiği etkinlikte son olarak katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meü'de İş Yaşamında Kadının Gücü Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement