Meü'deki Gösterilere Katılan 3 Öğrenci Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Meü'deki Gösterilere Katılan 3 Öğrenci Tutuklandı

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ), geçtiğimiz Aralık ayında düzenlenen bir etkinliği protesto eden ve terör örgütü lehine slogan atan grupla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına ve adliyeye sevk edilen 6 kişiden 3’ü tutuklandı.

14.01.2016 18:28

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ), geçtiğimiz Aralık ayında düzenlenen bir etkinliği protesto eden ve terör örgütü lehine slogan atan grupla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına ve adliyeye sevk edilen 6 kişiden 3'ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, MEÜ Çiftlikköy Kampüsü'nde 11 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan 6 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgularından sonra 'toplantı ve gösteri yürüyüşüne muhalefet, yüz kapatma ve silah sayılabilecek alet taşıma' suçlarıyla nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

11 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen olayda, bir grup öğrencinin düzenlediği Hüseyin Nihal Atsız'ı anma etkinliğini protesto eden ve terör örgütü lehine slogan atan karşıt grup, müdahalede bulunan polis ekiplerine taş, sopa ve havai fişek atmış, güvenlik güçleri de göstericilerden 23'ünü gözaltına almıştı. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan 4'ü tutuklanırken, 11'i adli kontrol kararı, diğerleri de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Meü'deki Gösterilere Katılan 3 Öğrenci Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement