MEVKA Proje Bekliyor - Son Dakika
Yerel

MEVKA Proje Bekliyor

Sarayönü'nde uygulanan birçok projenin finansmanını sağlayan MEVKA uzmanları Sarayönü'ne gelerek 2014 yılı Mali Destek Programı'nın tanıtımını yaptı.

07.01.2014 15:40

Sarayönü'nde uygulanan birçok projenin maddi finansmanını sağlayan Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) uzmanları Sarayönü'ne gelerek 2014 yılı Mali Destek Programı'nın tanıtımını yaptı.

Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda ?uzmanlar MEVKA'nın kriterlere uyan ve 25 bin liradan 500 bin liraya kadar olan projelere destek vereceğini belirtti.

Sarayönü Belediyesi, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ve özel şirketlerin başvuru yapabileceği bu destek programı, yeni Büyükşehir Yasası ile aydınlatma giderlerini karşılayacak olan belediyeler için uygulanacak güneş enerjisi projeleri ile çıkış yolu olabilecek.

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından düzenlenen programla 2014 Mali Destek Programları tanıtıldı.

MEVKA Program Yönetim Birimi Uzmanı Osman Fatih Yalçın ve Sevgi Deniz tarafından 2014 meli destek programının tanıtıldığı programa, Sarayönü Kaymakamı Harun Yücel, Ladik Belediye Başkanı Şükrü Tınas, Kurşunlu Belediye Başkanı Sami Ülker, Başhüyük Belediye Başkanı Hüseyin Tavlan, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karlı, TMO Sarayönü Ajans Amiri Bahattin Küçükdemirci, Konuklar Tarım İşletmesi Müdürü Tahsin Aydın, SYDV Müdürü Ahmet Turan, Sarayönü Belediyesinden Oktay Ağaoğlu,  Kuşçular Derneği Başkanı Bahattin Canabay ve Ziraat Odası tarım danışmanları katıldı.

2009 yılından bugüne kadar 5. çağrıya çıktıklarını dile getiren ajans yetkilileri, "Bu zamana kadar destek için çıktığımız çağrıların toplamı 82 milyon. Bu yılki destek tutarımız 15 milyon desteklerimizin çarpan etkisini düşündüğümüzde toplamda 145 milyon oldu. Kalkınma Ajansı olarak bölgenin önde gelen sektörlerine destek olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

MEVKA'nın 2014-2023 bölge planı oluşturduğunu belirten MEVKA Uzmanı Fatih Yalçın, "Planı hazırlarken ülkemizin 2023 planlı ekonomi vizyonu oluşturma hedefinde bölgemizin azami katkı sağlamasını amaç edindik. Bu noktada her ilçede en az altı toplantı yaptık. Vizyonumuza gerekli katkı ve katılımın sağlanması için azami dikkat gösterildi. Ortaya yüksek ve dengeli refah seviyesine erişmiş, uluslararası ekonomilerle bütünleşmiş, sevgi ve hoşgörü temelinde insanların çalışmak üretmek ve yaşamak için tercih ettikleri bir bölge olma sonucu çıktı. Biz Konya ve Karaman'da daha rekabetçi işletmeler hedefliyoruz. Yatırım ortamını iyileştirmek, insana yatırım yapmak, bölge kırsalında yaşamın canlandırılmasına katkı sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bilgi ve teknolojiye dayalı üretim mali destek programının bilginin ve teknolojinin kullanılması suretiyle üretimin desteklenmesi amacını hedeflediğini belirten Yalçın, şunları kaydetti:

"Bu program kapsamında biz, bölge planından aldığımız stratejiler doğrultusunda dış ticaret ortamını iyileştirmeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede AR-GE kapasitesinin ve insan kaynağının güçlendirilmesi, işbirliğine dayalı kümelenmenin teşvik edilmesi, işletmelerimizin bilgi ve teknolojiye erişim olanağının kuvvetlendirilmesi, enerji verimliliği noktasında uygulamaların yaygınlaştırılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının payının arttırılması, rekabet gücünün arttırılması, alt bölgeler oluşturularak kalkınmaya katkı sağlanmasını hedefliyoruz. Bu programın üç tane önceliği var. Öncelik üçe Konya mücavir alanı içinden müracaat almayacağız. Öncelik bir ve ikide AR-GE, yenilikçilik, üniversite-sanayi işbirliği gibi büyük çaplı şirketlerin yapabileceği işlerle alakalı projeler kabul edilecek. Bizden asgari olarak 25 bin azami olarak ise 500 bin lira talep edilebilecek. Asgari destek oranımız yüzde 20, azami destek oranımız ise yüzde 50..." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MEVKA Proje Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement