Mevlid Kandili - Son Dakika
Yerel

Mevlid Kandili

Afyonkarahisar Valisi Güner: "Peygamber Efendimizi sevmek ve O'nu örnek almak demek, O'nun sünnetlerini hayatımıza yansıtmak ve yaşamak, davranışlarımızı O'nun örnek ve tavsiyelerine göre şekillendirmek demektir"

01.01.2015 12:03

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Güner, mesajında, Hazreti Muhammed'in, iyilik yapmayı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesizlere kol kanat germeyi öğütleyerek tüm insanlığa en güzel örnek olduğunu vurguladı. Güner, şunları kaydetti:

"O, hiç kimseyi incitmemiş, bütün varlığa şefkat nazarıyla bakmış, asla buğzetmemiştir. Çünkü O, alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Peygamber Efendimizi sevmek ve O'nu örnek almak demek, O'nun sünnetlerini hayatımıza yansıtmak ve yaşamak, davranışlarımızı O'nun örnek ve tavsiyelerine göre şekillendirmek demektir. Böyle kutsal günleri ve geceleri vesile kabul ederek birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı artırmalı, akrabaları ziyaret etmeli, yoksullara, yetim ve kimsesizlere el uzatmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilinin bütün İslam alemine ve ülkemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim." - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mevlid Kandili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement