Meyok Toplantısı Manavgat'ta Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Meyok Toplantısı Manavgat'ta Yapıldı

Meyok Toplantısı Manavgat\'ta Yapıldı

kdeniz Üniversitesi (AÜ) Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) Müdürler Kurulu Toplantısı Manavgat Meslek Yüksekokulu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

10.05.2013 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

kdeniz Üniversitesi (AÜ) Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) Müdürler Kurulu Toplantısı Manavgat Meslek Yüksekokulu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Manavgat'ta 4'ncü kez MEYOK toplantısı düzenlediklerini belirtti.Manavgat Belediye Başkanvekili Hasan Şekerlisoy'la bir görüşme yaptıklarını kaydeden Prof. Dr. Kılıç, belediyeye ait olan ve atıl durumda bulunan hastane binasının üniversiteye kazandırılması amacıyla komisyon kurulması için prensipte anlaştıklarını ifade etti. Bu konuda her iki kurumun hukukçularının bir araya gelerek görüşeceklerini kaydeden Prof. Dr. Kılıç, atıl durumdaki binanın yasal durumunun inceleneceği ve devrinin nasıl mümkün olacağını görüşeceklerini ifade etti. Prof. Dr. Kılıç, "Buraya belki tahsis protokolünde olduğu gibi sağlık alanı yani uygulama hastanesi yapılabilir belki de MATSO'nun yaptıracağı turizm fakültesi olabilir" dedi.

Turizm Fakültesi konusunda YÖK aşamasının geçildiğini kaydeden Prof. Dr. Muharrem Kılıç, "Bundan sonraki aşamalar Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakanlar kurulu aşamalarıdır. Buraya gelirken Manavgat'ın turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu, Antalya'nın yüzde 40'ını Manavgat'ın karşıladığını öğrendim. Haliyle Manavgat, turizm fakültesini hak ediyor" diye konuştu. Manavgat MYO'nun 2004-2005 eğitim öğretim döneminde faaliyete başladığını belirten Prof Dr. Kılıç, kentte eğitime bakışın gerek yerel yönetim, gerekse vatandaşlarda çok iyi olduğunu belirtti. Toplantıda okulların durumlarının değerlendirileceğini belirten Prof.Dr. Kılıç, "Buraya öğrencileri temsilen arkadaşlarımızda geldi. Öğrencilerimizin sorunlarını da birebir dinleme fırsatını bulacağız" dedi.

Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert,

"Manavgatlının destekleriyle kendisini ön plana çıkarmış olan. Bundan sonra sizleri inşallah farklı senato toplantılarında Manavgat'ta ağırlayabilmeyi diliyorum.

Bir değil bir kaç fakültenin artık hayata geçmesi arzusu içerisindeyim. Sizleri inşallah bu fakülte kararlarının alınabileceği senato toplantılarını da ilçemizde ağırlamak istiyoruz" dedi..

(AK)

10.05.2013 17: 23: 22

TSI

NNNN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meyok Toplantısı Manavgat'ta Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement