Mezuniyet Töreninde Rektör'den Başkan Alıcık'a Plaket - Son Dakika
Yerel

Mezuniyet Töreninde Rektör'den Başkan Alıcık'a Plaket

Mezuniyet Töreninde Rektör\'den Başkan Alıcık\'a Plaket

Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ)ne bağlı İsabeyli yerleşkesindeki Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin 2015-2016 mezuniyet töreni, İsabeyli yerleşkesi Kampüs alanı içerisinde yapıldı.

09.06.2016 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ)ne bağlı İsabeyli yerleşkesindeki Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin 2015-2016 mezuniyet töreni, İsabeyli yerleşkesi Kampüs alanı içerisinde yapıldı. Törende Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a Rektör Prof. Dr. Bircan tarafından plaket takdim edildi.

İsabeyli Yerleşkesi'nde düzenlenen törene ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Nazilli İİBF Dekanı Ethem Karakaya, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, akademik ve idari personelin yanı sıra, öğrenciler ve aileleri katıldı. 10 bine yakın vatandaşın katılım sağladığı törende, diplomalarını alan öğrenciler, sevinç gözyaşlarına boğuldu. Törende konuşan Dekan Ethem Karakaya, "Eğitim seviyesinin üst düzeye çıktığı fakültemizde 8 bin 500 öğrenci, gelecekleri için okuyor. Bugün bin 600 öğrencimize veda ediyoruz. Mezun olan koca yürekli arkadaşlarıma ağabeyleri olarak başarılar diliyorum" dedi.

Nazilli'nin üniversite şehri olması için çaba sarf ettiklerini belirten Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Şehirlerin gelişmesinde en büyük faktörlerden birisi malumunuz üniversitelerdir. Biz ilçemizde 14 bin üniversite öğrencisine ev sahipliği yapıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yaparak Nazilli'mizi üniversite şehrine çevireceğiz. Okumak ve yaşamak için ideal olan bu şehirde öğrencilerimizin emrindeyiz" ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Bircan, Mezun olan öğrencilere seslenerek 'Rızk endişesine kapılmayın diyerek sözlerine şöyle devam etti. "Adnan Menderes Üniversite olarak şunu hep şiar edindik. Biz diyoruz ki, biz bütün güzellik ve iyiliklerin peşinde olacağız. Aileler, bu yüzden de evlatlarınızı hiç yalnız bırakmayacağız, Allah nasip ederse bundan sonra göreceksiniz, mezun arkadaşlarımın üniversitede bir işleri olursa, bir ağabeyleri olarak ben ve şu gördüğünüz öğretim üyeleri, her zaman yanlarında olacağız. Öğrenciler, sakın ola ki rızk endişesine kapılmayın. Allah nasip ederse bu dünya üzerinde hiç kimse savaş falan olmadığı müddetçe açlıktan ölmedi. Şu dünya üzerindeki değişimleri iyi okuyun, değişimleri iyi okursanız, çok çalışırsanız Allah da size yardım edecektir. Ben sekiz kardeşli gecekondu mahallesinden geldim. Biz hemen hemen okuldan mezun olmak için 35 dakikalık yola giderdik. Oradan buraya, biz rektörlüğü, öğretim görevliliğini hayal bile edemezdik" dedi.

Konuşmaların ardından okulda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken üniversiteye Nazilli Belediyesi tarafından yapılan konferans salonu için, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a plaket takdim etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezuniyet Töreninde Rektör'den Başkan Alıcık'a Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement