MHP Avukatı Bulut: "15 Mayıs 2016 Tarihinde Yapılacağı İlan Edilen Kurultayın Yapılması Hukuken... - Son Dakika
Güncel

MHP Avukatı Bulut: "15 Mayıs 2016 Tarihinde Yapılacağı İlan Edilen Kurultayın Yapılması Hukuken...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : MHP'deki olağanüstü kongre tartışmaları MHP Genel Merkez avukatı Yücel Bulut'un açıklamaları MHP'deki olağanüstü kongre tartışmaları MHP Genel Merkez avukatı Bulut: (1) "Adı geçen (Ankara 2.) icra mahkemesi hakiminin kimliği ve mazisi genel merkezimizce çok iyi bilinmektedir.

13.05.2016 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

MHP'deki olağanüstü kongre tartışmaları

MHP Genel Merkez avukatı Yücel Bulut'un açıklamaları

MHP'deki olağanüstü kongre tartışmaları

MHP Genel Merkez avukatı Bulut: (1)

"Adı geçen (Ankara 2.) icra mahkemesi hakiminin kimliği ve mazisi genel merkezimizce çok iyi bilinmektedir. Hafta mesaisinin bitimine sayılı dakikalar kala açıklamış olduğu kararla hangi amaca hizmet ettiği de yine tarafımızca çok iyi bilinmektedir"

"Bir haftadır düzenli olarak dava yoluyla önüne gelmemiş olan tedbir dosyalarını yetkisi olmaksızın temin eden ve inceleyen mahkeme hakimi hakkında, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna gerekli şikayetler gerçekleştirilecektir"

"Söz konusu ihtiyati tedbir kararları gereğince 15 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağı ilan edilen kurultayın yapılması hukuken mümkün değildir"

MHP Genel Merkez avukatı Yücel Bulut, "Adı geçen (Ankara 2.) icra mahkemesi hakiminin kimliği ve mazisi genel merkezimizce çok iyi bilinmektedir. Hafta mesaisinin bitimine sayılı dakikalar kala açıklamış olduğu kararla hangi amaca hizmet ettiği de yine tarafımızca çok iyi bilinmektedir." dedi.

Bulut, Ankara 2. İcra Mahkemesinin, Ankara 25. İcra Müdürlüğünün, MHP'de olağanüstü kurultay yapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etmesinin ardından parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Bulut, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin olağanüstü kurultaya ilişkin kararının, kesinleşmeden uygulanması mümkün olmayan kararlardan olduğunu, buna rağmen Çağrı Heyeti'nce Yargıtayın gerçekleştireceği denetim ve vereceği karar beklenmeksizin olağanüstü kurultaya ilişkin takvimin açıklandığını, 15 Mayıs'ta büyük kurultayın toplanacağının ilan edildiğini hatırlattı.

Bulut, yasal olmayan bu girişim karşısında 15 Mayıs'ta toplanacağı duyurulan kurultaya katılmak üzere davet edilen üst kurul delegelerinin, kongre çağrısının yasal olmadığı gerekçesiyle, ikametgahlarının bulunduğu asliye hukuk mahkemelerine başvuru yaparak, hukuki koruma talebinde bulunduklarını bildirdi.

Avukat Yücel Bulut, Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemelerince, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin Çağrı Heyeti görevlendirmesine ilişkin kararı kesinleşmeden uygulanamayacağı için infaz işlemlerinin ve büyük kongreye ilişkin işlemlerin Yargıtay denetimi sonuna kadar ihtiyati tedbir yoluyla durdurulduğuna işaret etti.

"İhtiyati tedbir kararlarının infazına ilişkin işlemleri yakından takip ediyor"

Bulut, ilgili mahkemelerce verilen ihtiyati tedbir kararlarının, Ankara 25. İcra Müdürlüğü nezdinde işleme konulduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"İlgili ihtiyati tedbir kararlarının işleme alınmasının hemen sonrasında, kim olduğu yargı çevrelerinde çok iyi bilinen Ankara 2 İcra Hukuk Mahkemesi Hakimi Burhan Yaz tarafından, henüz ortada açılmış hiçbir dava yokken ihtiyati tedbir kararlarının infazına ilişkin icra müdürlüğü dosyalarının fotokopileri istenmiştir. Yaklaşık bir haftadır Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi Hakimi, yetkisi ve görevi olmadığı halde, önünde açılmış bir dava dosyası olmadığı halde ihtiyati tedbir kararlarının infazına ilişkin işlemleri yakından takip etmektedir.

Adı geçen icra mahkemesi hakiminin kimliği ve mazisi genel merkezimizce çok iyi bilinmektedir. Hafta mesaisinin bitimine sayılı dakikalar kala açıklamış olduğu kararla, hangi amaca hizmet ettiği de yine tarafımızca çok iyi bilinmektedir. Bir haftadır düzenli olarak dava yoluyla önüne gelmemiş olan tedbir dosyalarını yetkisi olmaksızın temin eden ve inceleyen mahkeme hakimi hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) gerekli şikayetler gerçekleştirilecektir. Bu nedenle bugün mesai bitimine bir saat kala tesis etmiş olduğu karar bizleri şaşırtmamıştır."

"Bugün öğleden sonra talebimizin kabulüne karar verildi"

Bu ihtimalin kendilerince göz önünde bulundurularak, ihtiyati tedbir kararlarının yazı işleri müdürleri aracılığı ve mahkeme kalemi eliyle uygulanmasının ayrıca talep edildiğini vurgulayan Bulut, Ankara 2 İcra Hukuk Mahkemesince verilen iptal kararının, sadece ihtiyati tedbirin infazına ilişkin icra dosyaları hakkında olduğunu kaydetti.

Bulut, ihtiyati tedbir kararlarının infazının, sadece icra müdürlükleri aracılığıyla değil, aynı zamanda mahkeme yazı işleri müdürlerince de yapılabildiğini anımsattı.

Ankara 2. İcra Mahkemesi Hakimi'nin, vazifesi olmadığı halde gösterdiği yüksek ilgi nedeniyle mesainin bitmesine sayılı dakikalar kala, görevli olmadığı bir konuda işlem tesis edebileceğini önceden öngördüklerini anlatan Bulut, şunları söyledi:

"İhtiyati tedbir kararlarının ayakta olması nedeniyle Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesinde yürürlükte bulunan ihtiyati tedbir kararlarının mahkeme yazı işleri müdürlüğü aracılığıyla uygulanması ayrıca talep edilmiş, talebimizin kabul edilmesi halinde valiliklere, ihtiyati tedbir kararlarının gereği yapılmak üzere ulaştırılması da yine talebimizin içerisinde yer almıştır.

Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesince bugün öğleden sonra talebimizin kabulüne karar verilerek, ihtiyati tedbir kararının devam ettiği, gereğinin yapılması amacıyla Ankara Valiliğine gerekli ihtaratın faks yoluyla yapılarak kararın uygulanması istenmiştir."

"Gerekli güvenlik önlemleri alınmaya devam ediyor"

Bulut, tedbir kararlarının Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk Mahkemelerince verilenlerden ibaret olmadığına dikkati çekerek, "Nitekim, üst kurul delegelerimizin yaptığı başvuru üzerine, başka mahkemelerce de 15 Mayıs tarihinde düzenleneceği ilan edilen MHP Büyük Kurultayı'na ilişkin işlemlerin 12 Mayıs'ta ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına karar verilmiş olup, bu kararlar da gereği yapılmak üzere ve bizzat mahkemelerince Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 393/2. maddesi uyarınca doğrudan Ankara Valiliğine gönderilmiştir." diye konuştu.

"Söz konusu ihtiyati tedbir kararları gereğince 15 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağı ilan edilen kurultayın yapılması hukuken mümkün değildir." diyen Bulut, mahkeme kararları ışığında tedbir kararları gereği Ankara Valiliği ve emniyet güçlerince, ilgili mahkemelerden verilen yazılı talimat üzerine gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını ve bunun devam ettiğini belirtti.

Bulut, bu nedenle yasal olmayan ve mevcut mahkeme kararları karşısında hukuken gerçekleştirilmesi mümkün bulunmayan kongre girişimi karşısında, yasal olmayan yollarla üst kurul delegelerini kongrenin gerçekleşeceği alana davet edenlerin açıkça suç işlediğini savundu.

MHP Genel Merkez avukatı Yücel Bulut, dava arkadaşlarının yasal olmayan kongre girişimi hakkındaki çağrılara itibar etmeyeceğini bildiklerini dile getirdi.

(Sürecek)

MHP Avukatı Bulut: "15 Mayıs 2016 Tarihinde Yapılacağı İlan Edilen Kurultayın Yapılması Hukuken...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP Avukatı Bulut: '15 Mayıs 2016 Tarihinde Yapılacağı İlan Edilen Kurultayın Yapılması Hukuken... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement