MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan Açıklaması

"Türkiye'nin gözü ve kulağı pazartesi günü dört eski Bakan ile ilgili kurulan TBMM Araştırma Komisyonunun yapacağı oylamada ve vereceği kararda olacaktır.

21.12.2014 12:10

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, TBMM Araştırma Komisyonunca dört eski bakan ile ilgili oylamanın yapılacağı toplantıyı dikkatle takip edeceklerini belirtti.

Adan, yazılı açıklamasında, 17-25 Aralık operasyonları ardından dört bakanın görevlerinden istifa ettiğini anımsatarak, "Üzerinden bir sene geçmiş olmasına rağmen, 17-25 Aralıkta olup bitenlere ilişkin hukuk ve adalet nezdinde bir arpa boyu mesafe alınmadığını üzülerek görmekteyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Meclis Soruşturma Komisyonunun "beytülmalı koruma sınavı" ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Adan, bunun TBMM'nin itibar sınavı olduğunu belirtti. Adan, şu görüşleri savundu:

" Türkiye'nin gözü ve kulağı pazartesi günü dört eski Bakan ile ilgili kurulan TBMM Araştırma Komisyonunun yapacağı oylamada ve vereceği kararda olacaktır. Bizler de MHP camiası olarak komisyon toplantısını ve oylamayı dikkatle takip edeceğiz.

Mesele siyaset, iktidar, muhalefet meselesi değildir. Mesele itibar ve millete hesap verebilme meselesidir. Bu nedenle Soruşturma Komisyonunun AKP'li üyelerinin konuya siyaset penceresinden değil vicdan, adalet ve hakkaniyet penceresinden bakmaları milletimize ve tarihimize karşı sorumlulukları gereğidir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement