MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Açıklaması

"2015 genel seçimleri, Türkiye'nin geleceğinde geri dönülmez, tayin edici ve tamiri neredeyse imkansız sonuçlara yol açabilecek tarihi bir dönüm noktasıdır"

21.11.2014 13:00

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "2015 genel seçimleri, Türkiye'nin geleceğinde geri dönülmez, tayin edici ve tamiri neredeyse imkansız sonuçlara yol açabilecek tarihi bir dönüm noktasıdır" ifadesini kullandı.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, bazı medya kuruluşları ile araştırma şirketlerinin 2015'te yapılacak genel seçimlerle ilgili son günlerde hummalı bir iş birliği içinde olduklarını öne sürdü.

Son kamuoyu yoklamalarına göre iktidar partisinin oylarının erimeye başladığını ve kararsız seçmenlerin oranında belirgin bir artış olduğunu savunan Yalçın, şöyle devam etti:

"AKP'nin oy kaybedeceğini gören yandaş anket firmaları, kararsız oyları mevcut muhalefet partilerinin dışındaki siyasi oluşum ve kanallara yönlendirme gayretine girmiştir. Bu ilginç siyasi cinlikten yararlanan yandaş medya da anket verilerini nalıncı keseri gibi AKP'ye yontmaktadır. Temel hedef, kararsız seçmen eğiliminin, bilhassa iktidar icraatıyla ilgili hemen her konuda haklılığı ortaya çıkan ve yükselişte olduğu bilinen MHP'ye akmasını engellemektir. Başıboş oyları en azından başka adreslere sevk etmek için partimizin oylarının yerinde saydığı, halka ümit vermediği intibaı yerleştirilmeye çalışılmaktadır."

"Yandaş anket şirketlerinin çoğunun, özellikle cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinde dramatik sonuçlar sunmak suretiyle halkın algısını yönlendirdiği bilinmektedir" görüşünü ifade eden Yalçın, anket şirketlerinin cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili araştırma sonuçlarını yüzde 5-6 civarında abartılı olarak açıkladığını ileri sürdü.

İktidarın devlet erklerini ele geçirdiğini ve iktidarın baskısı karşısında muhalif toplumsal örgütlenmelerde de parçalanmalar oluştuğunu iddia eden Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"Neticede sosyal yapıya gözle görülür şekilde direnç zaafı, hulül etmiş, toplumu derdinden sarsması veya ayağa kaldırması gereken olaylar karşısında vurdumduymazlık galebe çalmaya başlamıştır. Bunun içindir ki 12 yıldır Genel Başkanı'ndan Divan Üyelerine, teşkilat başkanlarından delege ve üyelerine kadar MHP camiasının halka doğruları anlatmak için gösterdiği büyük mücahede, kamuoyu nezdinde yeterince makes bulamamaktadır. Mamafih MHP, 45 yıllık mücadelesinde bundan daha zor ve badireli günler atlatmıştır ancak partimiz, milletimizin zor günlerinde daima ümit kaynağı ve varlık sigortası olmayı bilmiştir. Bundan sonra da böyle olacaktır."

"Sırf MHP'yi suçlamak halkın gözünden düşürmek, karalamak için hakikatleri saptıranları Allah şaşırtmaktadır, şaşırtacaktır" değerlendirmesini yapan Yalçın, açıklamasında şunları kaydetti:

"Her ne kadar güçlü ve hiç gitmeyecekmiş gibi görünse de aslında bu şaşkın iktidarın bir sıkımlık canı kalmıştır. Yalan, talan ve haramla bina edilen bir iktidarın sonu hüsran ve felakettir. Bu felaketi AKP'ye yaşatacak yegane dinamik unsur, tek siyasi güç de MHP'dir. Bu gerçekten hareketle MHP, iktidarın algı operasyonlarını boşa çıkarmak için gece gündüz gayret gösterecektir. Azmin karşısında durabilecek hiçbir beşeri kuvvet bulunmamaktadır. Her türlü algı operasyonlarına karşı camia olarak dikkatli, müteyakkız ve hazırlıklıyız. İktidarın siyasi hilelerine ve onun asalağı haline gelmiş müzmin muhaliflerin küçük oyunlarına karşı tek vücut halindeyiz. Bu iktidarın yalan ve iftira ve hırsızlık üzerine bina edilmiş saraylarını kaşanelerini başına geçirmek için dem bu demdir. MHP olarak AKP iktidarının yanlışlarını, yolsuzlukları, hırsızlıkları bölücülerle aynı masanın ve çıkarların paylaşılmasını halka anlatmaya devam edeceğiz. Devlet malının deniz olmadığını dile getireceğiz. Kasaba kasaba, köy köy, sokak sokak, dükkan dükkan, ev ev dolaşıp bu meşum ve uğursuz iktidarın 12 yılda Türkiye'yi hangi karanlıklara sürüklediğini birer birer anlatacağız. Esnaf, sade vatandaş, çalışan ve emekli dahil her kesimden vatandaşlarımızla bire bir temas kuracak, yandaş medyanın yarattığı suni algı atmosferinin dağıtılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Zira 2015 genel seçimleri, Türkiye'nin geleceğinde geri dönülmez, tayin edici ve tamiri neredeyse imkansız sonuçlara yol açabilecek tarihi bir dönüm noktasıdır. Zorun oyunu bozacağına şüphemiz yoktur." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement