Microsoft Office 365, Çelikel Alüminyum'un İletişim Maliyetlerini Yüzde 70 Düşürdü" - Son Dakika
Güncel

Microsoft Office 365, Çelikel Alüminyum'un İletişim Maliyetlerini Yüzde 70 Düşürdü"

Microsoft Office 365, Çelikel Alüminyum\'un İletişim Maliyetlerini Yüzde 70 Düşürdü"

Microsoft'un ev ve işletmeler için tasarladığı Office 365 programının, Çelikel Alüminyum'un iletişim maliyetlerinde yüzde 70'e varan tasarruf sağladığı belirtildi.

22.09.2014 13:48

Microsoft'un ev ve işletmeler için tasarladığı Office 365 programının, Çelikel Alüminyum'un iletişim maliyetlerinde yüzde 70'e varan tasarruf sağladığı belirtildi.

Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre, Çelikel Alüminyum, Office 365'e geçerek kavuştuğu kolay yönetilebilir, maliyet avantajı sunan, güvenli ve kullanımı kolay iletişim ortamı sayesinde iletişim maliyetlerinde yüzde 70'e varan tasarrufa imza attı.

Çelikel Alüminyum, küçük bir kum döküm atölyesi olarak 1968 yılında kuruldu, bugün beyaz eşya ve otomotiv sektöründe BSH, Vestel, Valeo gibi yurt dışı ve yurt içi müşterilerine parça üretiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Microsoft Türkiye Ürün Pazarlama Yöneticisi Atalay Aktaş, Office 365'in her ölçekte şirketin zamandan ve paradan tasarruf ederek değerli kaynaklarını daha etkin bir şekilde kullanabilmelerine olanak sağladığını vurguladı.

Aktaş, Çelikel Alüminyum'un Office 365'i tercih etmesinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "İçerisinde Microsoft Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online ve Microsoft Lync Online ürünlerini paket halinde sunan Office 365, çalışanların PC, tablet ve akıllı telefonlarından çalışmalarına imkan tanıyor. Herkes için kurumsal çapta birlikte çalışma olanağı sağlayan Office 365, kurumların işlerini geliştirerek büyümelerine destek olmak üzere Türkçe olarak sunuluyor. Ayrıca bulut tabanlı olduğu için çalışmalarınıza her yerden erişim imkanı veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Office 365'i tercih ederek üçte iki oranda tasarruf sağladığımızı görüyoruz"

Çelikel Alüminyum Bilgi İşlem Yöneticisi Özlem Eroğlu Uşun da şirketin 45. yılında 25 bin metrekarelik yeni yerine taşınmaya hazırlandığını ve bunun yeni ihtiyaçları gündeme getirdiğini belirterek, yeni sisteme karar vermeden bazı kıstasları göz önüne aldıklarını dile getirdi. Uşun, şunları kaydetti:

"Yeni tesisimize geçme hazırlığındayken önümüzdeki 5 yıl içerisinde donanım ve yazılım sürümlerimizi güncellemenin bize getireceği maliyetleri değerlendirdik. Sunucu, yedekleme ve arşivleme için gerekli donanım ve yazılım maliyetlerini, bunların yönetimi için gerekli personel ihtiyacını ve bakım maliyetlerini Microsoft Office 365 için 5 yılda ödeyeceğimiz rakamla karşılaştırdığımızda, Office 365'in çok daha avantajlı olduğunu gördük. Önümüzdeki 5 yıl içinde iletişim sistemi için yapmamız gereken toplam yatırıma baktığımızda Office 365'i tercih ederek donanım, yazılım ve yönetim maliyetlerinden üçte iki oranda tasarruf sağladığımızı görüyoruz."

Uşun, Exchange sunucularını yönetmek için zaman harcamaya gerek kalmadığına dikkati çekerek, uygulamalara çok kolay arayüzlerle erişebilen kullanıcıların verimliliğinin arttığının altını çizdi. Özellikle Office 365'in Lync Online çözümünün ses, görüntü ve uygulama paylaşımı özelliklerinin operasyon için çok faydalı olduğuna işaret eden Uşun, şu bilgileri de paylaştı:

"Yeni fabrikamız çok büyük bir alana kurulu olduğu için teknik destek verirken bir konumdan diğerine giderek müdahalede bulunmak çok fazla zaman ve efor harcamamıza neden olacaktı. Lync Online sayesinde sesli ve görüntülü iletişim kurarak kullanıcılara destek verebiliyoruz. Ayrıca yurtdışı iletişimimizde herhangi bir teknik altyapıya gerek kalmadan video konferans sistemini kullanabilmek ve toplantılarımızı Lync Online üzerinden yapabilmek yurt dışı seyahat ve konaklama maliyetlerimizi de azaltıyor." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Microsoft Office 365, Çelikel Alüminyum'un İletişim Maliyetlerini Yüzde 70 Düşürdü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement