Microsoft'tan Sanal Gerçeklik Gözlüğü! - Son Dakika
Teknoloji

Microsoft'tan Sanal Gerçeklik Gözlüğü!

Microsoft\'tan Sanal Gerçeklik Gözlüğü!

Önümüzdeki ay bir de etkinlik düzenlenecek.

29.09.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Microsoft'un HoloLens çalışmasıyla dikkatleri üzerine çektiği bir gerçek. Ancak öte yandan, Microsoft'un daha basit, gündelik kullanıma yönelik çalışmaları da varmış.


Bildiğiniz gibi son yıllarda sanal gerçeklik teknolojisini birçok farklı platformda duyar olduk. Samsung ve HTC gibi firmalar, kendilerine özel sanal gerçeklik setlerini de hazırlarken Google da basit ve uygun maliyetli Cardboard'unu teknolojiseverlere sunuyor. İşte Microsoft da bunlara rakip olarak yakında Microsoft VR Kit ile boy gösterebiir.


Aşağıdaki görselden de göreceğiniz üzere firma, teknolojiseverleri VR oyun ve uygulamalar hazırlamaya davet ediyor. Görseldeki çocuğun elinde yer alan ürün ise, bir Lumia telefon. Tabii onu saran VR aparatı saymazsak.


Microsoft, önümüzdeki ay Rusya'da bir hackathon etkinliği düzenleyecek. Dolayısıyla firma, geliştiricileri bu etkinliğe davet ederek kısa süre zarfında yapabilecekleri en iyi VR uygulamaları ortaya çıkarmalarını isteyecek. 17 Ekim'de başlayacak bu etkinliğin ardından firmanın sanal gerçeklik pazarına yönelik çalışmaları artabilir.


Yeni gelişmeler oldukça haberdar edeceğiz.




Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Microsoft'tan Sanal Gerçeklik Gözlüğü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement