Midyat'taki Ziraat Odası 4. Olağan Genel Kurulu Seçimi - Son Dakika
Yerel

Midyat'taki Ziraat Odası 4. Olağan Genel Kurulu Seçimi

Midyat ilçesinde Perşembe günü gerçekleştirilen Ziraat Odası 4. Olağan Genel Kurulu seçiminde usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.

08.02.2015 18:01

Midyat ilçesinde Perşembe günü gerçekleştirilen Ziraat Odası 4. Olağan Genel Kurulu seçiminde usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.

Seçimdeki adaylardan Abdulhalim Gümüş, yaptığı açıklamada, Midyat Ziraat odası 4. Olağan Genel Kurulu seçiminde usulsüzlükler yağıldığı gerekçesi ile seçim kurulu ve kaymakamlığa seçimin yenilenmesi için başvurduğunu söyledi.

Gümüş, seçimde bazı delegelerin, seçme ve seçilme yeterliliğinin olmadığını ileri sürerek, şöyle dedi:

"Bazı delegelerin seçilme yeterliliğinin bulunmadığını tespit ettik. Bu hususta tüm delegelerin adi sicil kayıtlarının incelenmesini istemekteyiz. Oy kullanan bazı delegelerin adli sicil kayıtlarının olduğunu tespit edilmiştir. Bu kişilerin delege seçilerek ve delege listesine adları geçirilmiştir. Bu durum doğrudan seçim sonucunu etkilemiştir. Okuma yazması olmadığını haricen öğrendiğimiz 9 kişi oy kullanmıştır. İsimleri bizde saklı bulunan ve seçimlerde oy kullanan yasaya ve usule aykırı bir şekilde yapılmıştır. Midyat Ziraat Odası seçimlerinin iptaline ve seçimlerin yenilenmesini talep ediyoruz."

Perşembe günü Yeni Mahalle Halk Eğitim Merkezinde yapılan seçimde adaylar, Beşir Evsen 26, Abdurrahman Baş 23 ve Abdulhalim Gümüş18 oy almıştı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Midyat'taki Ziraat Odası 4. Olağan Genel Kurulu Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement