Midyatlı Çiftçinin Örnek Başarısı - Son Dakika
Yerel

Midyatlı Çiftçinin Örnek Başarısı

Midyat'ta bir çiftçi 20 dönümlük kıraç arazisini meyve bahçesine çevirdi.

31.07.2014 10:39

Midyat'ta bir çiftçi 20 dönümlük kıraç arazisini meyve bahçesine çevirdi.

Bağlar Mahallesi TOKİ konutları bitişiğinde 20 dönüm kıraç arazisi bulunan Adil Şahin (68) AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı bölgelerde meyvelik ve ağaçlık yerleri gördüğünde kendisinin de arazisine bunu yapabileceğini düşündüğünü söyledi. Önce hobi olarak meyve yetiştiriciliğine başladığını ardından kıraç olan 20 dönüm araziye ceviz, fıstık, armut, kiraz, nar, incir, zeytin, dut, elma, ayva ve ıhlamur fidanlarını çeşitli il ve ilçelerden temin ederek 7 bin fidan diktiğini anlatan Şahin, ürün almaya başladığını belirtti.

Hiçbir kurum ve kuruluştan destek almadan kendi imkanlarıyla değişik fidan ürünlerini tarlasında üretimini gerçekleştirdiğini söyleyen Şahin şöyle devam etti:

"Ağaç sevgisini, "Elinizde bir ağaç fidanı varsa, kıyamet kopmaya başlasa bile, eğer onu dikecek kadar vaktiniz varsa, mutlaka dikin" hadisi şerifini örnek aldım. Herkese ağaç dikmenin sorumluluk bilincinin yerleşmesini istiyorum. Ömrüm yettiği kadar her fırsatta ağaç dikeceğim. Çiftçi arkadaşlarımın, 'bu kıraç yerde meyve ağacı yetişmez, ekip de ne yapacaksın boş ver' sözleriyle beni meyve yetiştirmekten alı koyamadılar. Beni vazgeçirmeye çalıştılar ama hiçbir zaman pes etmedim. Gittiğim her yörede meyve fidanlarını temin ederek dikimini gerçekleştirdim. 3 yıl gibi kısa bir süre zarfında da ürünümü almaya başladım." - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Midyatlı Çiftçinin Örnek Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement