Mikro Cerrahi Eğitim Araştırma Laboratuvarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Mikro Cerrahi Eğitim Araştırma Laboratuvarı Açıldı

Mikro Cerrahi Eğitim Araştırma Laboratuvarı Açıldı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi bünyesinde Mikro Cerrahi Eğitim Araştırma Laboratuvarı kuruldu.

11.12.2013 11:34

İstanbul Medeniyet Üniversitesi bünyesinde Mikro Cerrahi Eğitim-Araştırma Laboratuvarı kuruldu.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, üniversitenin Göztepe Kuzey Yerleşkesi'nde açılışı gerçekleşen laboratuvarla hem eğitim, araştırma ve uygulama hizmetlerinin verilmesi hem de mikrocerrahi dalının gelişmesinin hedeflendiğini belirtildi. Açıklamada, laboratuvarın, Türkiye'de ilk olma özelliği taşıdığı vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Hamit Okur, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile işbirliği yapan üniversitenin, araştırma, uygulama ve eğitim faaliyetleri için her türlü bilim, teknoloji ve işbirliğinden azami derecede faydalandığını belirtti. Okur, Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan Mikrocerrahi Eğitim-Araştırma Laboratuvarı'nın sadece üniversite hastanesindeki öğrenci ve akademisyenlerin değil, Türkiye'nin dört bir tarafındaki öğrenci ve akademisyenlerinin de hizmetinde olacağını aktardı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Samastı, laboratuvarın açılışıyla üniversitenin geleceği için çok önemli bir adım attıklarını belirterek, bilimsel ve sosyal yönden nitelikli hekimler ve uzmanlar yetiştirmeyi amaçlayan fakültenin aynı zamanda Türkiye'deki meslektaşlarına ve topluma doğrudan katkıda bulunmayı hedeflediğini aktardı.

Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü Prof. Dr. Bekir Atik de mikrocerrahi oparasyonların her geçen gün öneminin arttığını, bu nedenle laboratuvarın olmazsa olmaz olduğuna dikkati çekti.

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte çok küçük damarların bile artık dikilebildiğini hatırlatan Atik, "Fakat ülkemizde halihazırda yeterince eğitim verecek ve araştırma yapılacak merkez bulunmamaktaydı. İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak, bilim ve eğitime katkıda bulunmak amacıyla Rektör Prof. Dr. Hamit Okur'un teşviki ve BAP biriminin desteğiyle bu laboratuvarı kurduk. Böylece ülkemizde mikrocerrahi ile ilgili bilimsel eğitim-araştırma imkanı sağlamış olduk" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mikro Cerrahi Eğitim Araştırma Laboratuvarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement