Milli Hentbolcular Öğrencilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Spor

Milli Hentbolcular Öğrencilerle Bir Araya Geldi

A Milli Bayan Hentbol Takımı sporcuları, Spor Kültürünün Gelişimi konulu panelde öğrencilerle bir araya geldi.

25.03.2014 19:14  Güncelleme: 19:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A Milli Bayan Hentbol Takımı sporcuları "Spor Kültürünün Gelişimi" konulu panelde öğrencilerle bir araya geldi.

Etimesgut'ta gerçekleştirilen programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tugay Gözüm, Şube Müdürü Ünsal Çoka, A Milli Bayan Hentbol Takımı Antrenörü Hikmet Vurgun, milli sporcular ve çevre okulların öğrencileri katıldı. Milli takım oyuncularını, okul öğrencilerinden oluşan mehter takımı karşıladı.

Panelde konuşan antrenör Vurgun, öğretim üyesi olarak öğrencilerle iç içe olduğunu ancak genç neslin arasında duygularının yoğunlaştığını belirtti.

Vurgun, eğitimin, okul haricinde, aile ve çevre faktörleriyle birlikte yaşam boyu oluşturulabilecek güzel alışkanlıkların bütünü olduğunu ifade ederek "Eğitiminize en büyük katkıyı yapacak faktörlerden biri de sanatsal ve sportif faaliyetlerdir. Kötü alışkanlıklardan korunmak ve uzaklaşmak için sanatsal ve sportif faaliyetleri yapmalıyız. Spor yapmak, vücudumuzun en doğal gereksinimidir. Hareket etmek, üretkenliği artırır, sağlığımıza kavuşturur ama maalesef ki bu zamana kadar ki eğitim sürecinde göz ardı edilen bu aktiviteler bundan sonra daha da aktif hale gelir" dedi.

İyi sporcu olabilmek için iyi öğrenci olmak gerektiğini belirten Vurgun, sözlerine şöyle devam etti:

"Planlı ve disiplinli olmayı başarabilen bir öğrenci, eğitim ve sporu bir arada yürütebilir. Bizim zamanımızda çocuklar top oynamaya giderken, 'bırak topun peşinde koşmayı gel biraz ders çalış' diyorlardı. Ama şimdi bir çok aile, okuldan arta kalan zamanda çocuğunun elinde tutup, takım sporlarına veya bireysel sporlara yönlendiriyor."

Vurgun, Avrupa Hentbol Şampiyonası eleme grubu mücadelesinde ilk 2 maçta çok güçlü rakiplere karşı kaybettiklerini belirterek  "27 Mart Perşembe günü deplasmanda ve 29 Mart Cumartesi günü saat 17.00'de, THF Spor Salonu'nda İtalya ile oynayacağız. Bu maçları kazanmak istiyoruz. Tribünlerinde bizi destekleyen taraftarı görmek bizi daha da motive edecektir. Bu yüzden sizleri cumartesi günü salonda görmeyi çok isteriz" diyerek sözlerini tamamladı.

Takım kaptanı Yeliz Özel de ilköğretim çağlarında hentbolla tanıştığını ve açık havada tüm olumsuzlara karşın hentbol oynadığını ifade ederek "Azmedince her şeyin başarılabildiğini gördüm. Bulunduğunuz imkanların kıymetini bilip, eğitimle birlikte sporun herhangi bir dalıyla uğraşmanızı isterim" dedi.

Milli hentbolcu Yeliz Yılmaz ise yaz aylarında antrenmanda oldukları için tatil yapamadığını kaydederek "Vazgeçmeden, ciddi fedakarlıklarla buraya kadar geldim. Hiçbir zaman keşke hentbolcu olmasaydım, spor yapmasaydım demedim. Spor, benden hiçbir şey götürmedi. Yaptığım fedakarlık karşısında maddi ve manevi getirisi oldu. Ben de beden eğitimi öğretmeniyim. Öğrencilerimi spora yönlendirmek için elimden geleni yapıyorum, antrenmanlarıma götürüyorum. Sizler de elinizdeki değerlerin kıymetini bilin ve derslerinizin yanı sıra bir spor branşına yönelin" diye konuştu.

Panelin ardından mehter takımı konser verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Milli Hentbolcular Öğrencilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement