Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun Hayatını Kaybetmesi - Son Dakika
Güncel

Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun Hayatını Kaybetmesi

Milli Kayakçı Aslı Nemutlu\'nun Hayatını Kaybetmesi

Erzurum'da milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin yargılanmasına devam edildi Duruşmada hakim ve sanık avukatı arasında bilirkişi gerginliği yaşandı.

24.02.2014 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, Aslı Nemutlu'nun annesi Ayşe Nemutlu ile avukatları katıldı.

Haklarında "Taksirli ölüme sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istenen sanıkların katılmadığı duruşmada avukatları  hazır bulundu.

Nemutlu ailesinin avukatı Sinem Oskar Baş, Konaklı Kayak Merkezi'nin açık durumda olduğunu, bu nedenle Mart ayı içerisinde yeniden keşif talep ettiklerini söyledi.

Bu sırada Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ve federasyonun eski genel sekreteri Muhtar Kurt'un avukatı Asım Kılıç ile hakim Haşim Kızıltaş arasında bilirkişi gerginliği yaşandı.

Söz alan Kılıç, mahkeme tarafından belirlenen bilirkişilerin akraba olmaları dolayısıyla bir üst mahkemeye reddi hakim ve bilirkişi itirazı yaptıklarını, bu nedenle daha önce belirlenen tarihteki keşif kararının uygulanmadığını belirtti.

Müvekkillerinin tarafsız bilirkişiler tarafından hazırlanacak raporla yargılanmasını istediklerini ifade eden Kılıç, "Siz gizlice bilirkişi yazdınız. Önce bilirkişi belirlenip sonra keşif tarihi verilir" dedi.

Kılıç'ın bu sözü üzerine hakim Kızıltaş, 25 yıllık meslek hayatında ikinci kez reddi hakim ile karşılaştığını kaydederek, "Bu talepte bulunanlardan biri sizsiniz. Bana bir sıkıntınız varsa söyleyin. 'Siz mahkemeye yardımcı olmak mı yoksa işi yokuşa sürmek mi istiyorsunuz?' Eğer bir itirazınız varsa gidin o itirazını ilgili yerlere yapın" karşılığını verdi.

Kızıltaş, sanık ve katılan avukatlarının görüşünü aldıktan sonra keşif tarihi vererek duruşmayı erteledi.

Aslı Nemutlu'nun annesi Ayşe Nemutlu, duruşma çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, hiçbir şekilde bilirkişi önermediklerini, genelde karşı tarafın isteği doğrultusunda gerçekleştiğini anlatarak, "Kendi istekleri olmayınca devamlı itiraz ediyorlar. Bu gerilimden rahatsız oldum" dedi.

Avukat Asım Kılıç da kanuna aykırı tutum sergilendiğini ileri sürerek, şöyle konuştu:

"Biz müdafi olarak buna itiraz ettik. Yapmış olduğumuz itirazda da yargılamanın uzamaması ve usul hükümlerine harfiyen uyulmasını istedik. Bir yıldan bu yana biz öğretim görevlileri araştırıyoruz. Daha önce yapmış olduğumuz bilirkişinin tespiti itirazlarımızı gözardı etti. Yine yetersiz bilirkişiler atamış oldu. Bizim itirazımız bunaydı. Ama şu anda nasıl bir yargılama yapılacak onu da takdirlerinize bırakıyoruz. Çünkü usul hükümlerine hiç riayet edilmeyen bir yargılamayla karşı karşıyayız."

Olay

Milli kayakçı Aslı Nemutlu, Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde yapılması planlanan Alp Disiplini Birinci Etap Yarışması öncesinde 12 Ocak 2012'de Bayanlar Süper-G Pisti'nde antrenman yaparken geçirdiği kaza sonucunda hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında "Taksirli ölüme sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun Hayatını Kaybetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement