Milli kayakçılar kampa girdi - - Son Dakika
Güncel

Milli kayakçılar kampa girdi -

Türkiye Kayak Federasyonu'nun 2014-2015 yılı faaliyet programı kapsamında Alp Disiplini Kayak Milli Takımı, sezona en iyi şekilde hazırlanabilmek için Sarıkamış ilçesinde kampa girdi.

06.09.2014 14:08

Türkiye Kayak Federasyonu'nun 2014-2015 yılı faaliyet programı kapsamında Alp Disiplini Kayak Milli Takımı, sezona en iyi şekilde hazırlanabilmek için Sarıkamış ilçesinde kampa girdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tesisleri ile kayak merkezi bölgesinde 2 bin 500 rakımda kondisyon, nefes açma ve kayağa yönelik fizyolojik çalışmalarını sürdüren takım, 2015 yılında yapılacak Avrupa, olimpiyat ve dünya şampiyonalarına hazırlanıyor.

Kayak Federasyonu Alp Disiplini Teknik Kurul Üyesi ve kamp müdürü Cüneyt İnaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonun yeni ekibi olarak uzun yıllar sonra Sarıkamış'ta yaz kondisyon kampına girmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sarıkamış'ın, kayakçılar açısından yazın ve kışın ideal bir kamp yeri olduğunu vurgulayan İnaç, "Kayakçılar olarak yüksek rakım bizim için çok önemli çünkü bizim yarışmalar bin 500 ile 2 bin metrenin üzerinde olan yerlerde yapılıyor. Bu nedenle Sarıkamış, bizim için bulunmaz ve şartlarımıza çok uygun bir yer" diye konuştu.

Federasyon olarak kayak sporuna yeni bir soluk ve yeni yapılanma getireceklerini ifade eden İnaç, şunları kaydetti:

"Biz bu işe Sarıkamış'tan başlayarak öncelikle altyapı oluşturacağız. Çalışmalarımızı kısa, orta ve uzun vadede planladık. Federasyon başkanımızın katkılarıyla kamp buraya alındı. Güzel bir ortamda kamp yapılıyor. Tabii burada amacımız aralık ayına kadar kondisyon çalışmalarını en iyi şekilde yapmak ve ardından en iyi sporcuları seçerek uluslararası yarışmalara göndermektir."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak da milli takım için spor salonu, futbol sahası ve diğer imkanları seferber ettiklerini vurgulayarak, emeklerinin karşılığını en iyi şekilde almayı hedeflediklerini söyledi.

Milli takım antrenör Ertürk Yakut ise kamp ortamının doğal güzellikler içinde olduğunu ifade ederek, Avrupa, olimpiyat ve dünya şampiyonalarına sporcuları en iyi şekilde hazırlayıp başarı elde etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Sporculardan Buket Çetinkaya da kampta hocalarının sezona en iyi şekilde hazırladıklarını, yarışlarda iyi bir başarı alabilmek için mücadele edeceklerini vurguladı.

Kampta, 10 gün süreyle antrenörler nezaretinde sabah ve öğlenden sonra olmak üzere günde 4 saat çalışma yapan takımda, gençler ve büyükler kategorisinde 20 sporcu, 6 antrenör, kamp müdürü ve 3 teknik sorumlu bulunuyor.

Milli kayakçılar kampa girdi -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli kayakçılar kampa girdi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement