Mimar Sinan Edirne'de Fotoğraflarla Anıldı - Son Dakika
Yerel

Mimar Sinan Edirne'de Fotoğraflarla Anıldı

Mimar Sinan Edirne\'de Fotoğraflarla Anıldı

Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin 10’uncu yılında başlattığı, UNESCO Kültür Mirası Listesindeki şehirlere odaklanan 'Çocuklar ve Kentler' teması Edirne’de etkinliklerle devam ediyor.

21.04.2014 14:05

Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin 10'uncu yılında başlattığı, UNESCO Kültür Mirası Listesindeki şehirlere odaklanan 'Çocuklar ve Kentler' teması Edirne'de etkinliklerle devam ediyor. Etkinlikler çerçevesinde 'Mimar Sinan Eserleri' konulu fotoğraf sergisi Devecihan'da açıldı.

Sergi açılışında konuşma yapan Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Osmanlı coğrafyasının günümüzde Mimar Sinan'ın bıraktığı eserlere hala ev sahipliği yapmaya devam ettiğini belirterek, "Sinan ortaya koyduğu onca esere ve bu eserlerin heybetli görünümlerine rağmen hiçbir zaman kendi mütevaziğinden taviz vermez. Eserlerine 'Değersiz ve muhtaç kul, Saray özel mimarlarının başkanı' diye imza atan bu mütevazi dehayı, onun eserlerini konu alan bir fotoğraf sergisi münasebetiyle rahmet ve minnetle anıyoruz. Yaratıcı Çocuklar Derneği Çocuklar ve kentler Edirne etkinlikleri bünyesinde düzenlenen 'Mimar Sinan'ın eserleri' konulu fotoğraf sergisine katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

"MİMAR SİNAN, ESERLERİYLE 16'INCI YÜZYILA DAMGASINI VURMUŞTUR"

Özcan, Mimar Sinan'ın Osmanlı'nın zirvede olduğu 16. yy'da ortaya koyduğu 81 camii, 51 mescit, 55 medrese, 26 darül-kurra, 17 türbe, 17 imarethane, 3 darüşşifa, 5 su yolu, 8 köprü, 20 kervansaray, 36 saray, 8 mahzen ve 48 hamam olmak üzere 375 eser ile hem Osmanlı coğrafyasındaki mimarlık anlayışına hem de dünya mimari tarihine damgasını vuran bir deha olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından Milli Eğitim Müdürü Özcan, Milli Eğitim Şube Müdürü Filiz Sugözleyen, Yaratıcı Çocuklar Derneği Başkan Yardımcısı Havva Tapa ve öğrencilerin katılımıyla açılış kurdelesi kesildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mimar Sinan Edirne'de Fotoğraflarla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement