Mini Torba Yasa Yolda - Son Dakika
Güncel

Mini Torba Yasa Yolda

Tbmm Genel Kurulu'ndan Geçen ve Çankaya Köşkü'nde Onay İçin Bekleyen 254 Maddelik Torba Yasanın Ardından, AKP Yaklaşık 10 Maddeden Oluşan Yeni Bir Torba Yasa Hazırlıyor

23.02.2011 16:00

TBMM Genel Kurulu'ndan geçen ve Çankaya Köşkü'nde onay için bekleyen 254 maddelik torba yasanın ardından, AKP yaklaşık 10 maddeden oluşan yeni bir torba yasa hazırlıyor TBMM Genel Kurulu'ndan geçen ve Çankaya Köşkü'nde onay için bekleyen 254 maddelik torba yasanın ardından, AKP yaklaşık 10 maddeden oluşan yeni bir torba yasa hazırlıyor. Mini torba yasaya daha önce büyük torbadan çıkarılan maddelerin konması bekleniyor.

Mini torbaya 6004 Sayılı "Dışişleri Bakanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında" kanun geçici 2 ve 3'üncü maddelirinde değişiklik öngören düzenlemenin yanı sıra "Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair" kanunun bazı maddelerini değiştiren düzenmeler de torba da yer alacak. İlgili kanunda üç maddenin değiştirilmesi öngörülüyor.

-ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ-

Getirilecek düzenleme ile; Mevcut düzenlemede, koruma ve güvenlik hizmeti, hizmetin başlamasından en geç bir hafta önce ilgili valiliğe bildiriliyordu. Özel güvenlik görevlisi olarak istihdam edilecekler ile özel güvenlik şirketlerinde, alarm izleme merkezlerinde ve özel güvenlik eğitimi verecek kurumlarda kurucu veya yönetici olarak çalışacaklar hakkında valilikçe güvenlik soruşturması yapılacak. Soruşturma sonucu olumlu olanlara, özel güvenlik temel eğitimini başarıyla bitirmiş olmak şartıyla, valilikçe 5 yıl süreli çalışma izni verilecek. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması her 5 yılda bir yenilenecek.

"Çalışma izninin yenilenebilmesi için, güvenlik soruşturmasının olumlu olması ve özel güvenlik yenileme eğitiminin başarıyla tamamlanmış olması zorunluluğu" kaldırılıyor. Yükseköğretim kurumlarının güvenlikle ilgili fakülte ve meslek yüksekokullarından mezun olanlar ile fakülte veya meslek yüksekokullarının güvenlikle ilgili bölümlerinden mezun olanlarda silah eğitimi dışında özel güvenlik temel eğitimi şartı aranmayacak. Mevcut düzenlemede, mezun olduktan sonra 5 yıl süreyle bu şartın aranmayacağı hüküm altındaydı.

Genel kolluk kuvvetlerinden ve MİT'ten emekli olanlar ile en az 5 yıl bu görevlerde çalıştıktan sonra kendi istekleriyle görevlerinden ayrılanlarda, özel güvenlik temel eğitimi şartı ile silahsız olarak görev yapacaklar için en az 8 yıllık ilköğretim veya ortaokul, silahlı olarak görev yapacaklar için de en az lise mezunu olma şartı aranmayacak.

Araştırma Geliştirme Merkezi (ARGE) ile ilgili düzenlemede yer alacak. Bu düzenleme ile Sanayi Bakanlığı teşvik oranlarını artıracak. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mini Torba Yasa Yolda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement